Quina és la veritat sobre la plantació de companyia? contes 'velles' Mite, remor i "abunden. Però una idea es pot trobar a l'Índia i les terres adjacents en jardineria ayurvèdica es remunta milers d'anys - i es basa en la sembra de companyia.

La bona notícia a aquells a l'oest que es dediquen a la jardineria natural és que ens mostra una manera provada pel temps per cultivar més aliments en els nostres jardins, orgànicament, sense químics. De fet, podríem anomenar-la jardineria ecològica intensiva.

La idea és fer créixer una gran diversitat de plantes en el mateix lloc. Cada planta ajuda a l'altra i cada repel.leix els insectes i altres plagues que puguin a casa d'una sola espècie vegetal. Per exemple, les faves i els pèsols per atraure els àfids lleguminoses es planten al costat de la col vermella o morada, la col, el bròquil ruibarbre, o bledes.

Per què plantar company obres

Per què? Com que les fulles seques són de color verd i els altres cultius tenen fulles d'un color diferent - i la textura. Alguns insectes com les fulles suaus, alguns són feliços de mastegar fulles fibroses. Així que si els fesols de plantes, els pèsols, els tomàquets i les carabasses al voltant del gènere Brassica, com cabdell i la col arrissada et frustren les erugues que han boca suau. I vostè dissuadir els escarabats amb boques més dures a veure en més plantes fibroses.

Un altre truc de la jardineria Ayurveda - el model de companyia de plantació definitiva - és establir plantes d'alçada que assoleixen el sol al costat de les plantes de baix creixement. Així que havia conrear pebrots, blat de moro dolç (blat de moro), les albergínies i els tomàquets indeterminats al costat de l'enciam, porros, cebes i tubercles.

És més, les plantes que cada un fa ús de la terra en diferents nivells.

herbes aromàtiques que van a tot arreu - per allunyar les plagues d'insectes amb el nas aguda - i sobretot pel costat dels llits.

La diversitat de plantes permet un control natural de plagues

No s'espera cap sola planta que tingui molt impacte sobre els depredadors d'insectes, però si vostè sembra una gran quantitat de plantes - i una multiplicitat de varietats - el resultat és formidable.

Tampoc és necessari rotar els cultius de la forma habitual, per evitar l'acumulació de plagues i malalties en el sòl. Cada vegada que pren una planta, es posa de nou d'una planta d'una espècie diferent. Així es manté la diversitat. Les úniques plantes que romanen en el mateix lloc durant més d'uns mesos són perennes herbes aromàtiques com la farigola, el romaní i l'orenga. Quan vostè té una temporada llarga, com ho fan a Àsia, que amb seguretat pot augmentar dues o tres collites successives en un any en el mateix espai.

És també un sistema no dig jardineria, sempre es comença amb sòl friable, la terra no ha de ser intensament cultivat o doble excavat. El fem o el compost es posa a terra per ser empès cap avall pels cucs. Les plantes són simplement va tirar cap a fora i substituït. Com cada espècie de planta té una profunditat de les arrels diferents, el sòl es barreja i ventilació quan la planta es substitueix.

Un pla senzill per al jardí ecològic

El model de Ayurvedic per a la jardineria orgànica intensiva és una que pot copiar fàcilment en el nostre propi eco-jardins. El secret és planificar amb anticipació i tenen una gran quantitat de trasplantaments de diferents espècies a punt de caure en qualsevol espai tan aviat com tirar d'una planta fora d'ell. El que mai faria és establir diverses plantes de la mateixa espècie junts. fileres de plantes d'una espècie pot ser més fàcil de les males herbes, però estan condemnats a atraure plagues.

Per descomptat, no hi ha res que ens aturi estableixen les flors anuals entre els nostres vegetals orgànics. Una flor molt aromàtica dissuadir a les plagues per si mateix. El millor candidat és calèndules francesa (Tagetes patula). No només la seva forta olor mescat repeler als insectes voladors, les seves arrels també dissuadir els nematodes i altres rastrejadors d'arrel. I les seves flors de color vermell-taronja fan un contrast de colors en un llit de verdures.

Omple el teu jardí ayurvèdica orgànica amb una gran varietat de flors de rics olors i les plantes comestibles i serà alimentar la seva família i embellir la seva llar!

Sobre el Autor

El Dr John Yeoman doctorat és el director de la xarxa d'informació per idees naturals jardineria, El Gremi de Jardineria. Trobaràs dotzenes d'estratègies enginyoses per aconseguir més diversió, menjar i el benefici en el seu jardí amb un menor cost i el treball en la seva pràctica manual mandrós Secrets Naturals per a l'èxit de jardineria. Obtenir enterament gratis a: nhttp: / / www.gardeningguild.org / mandróshttp://www.fx6.net/family/200368-companion-planting-how-grow-more-vegetables-lazy-way.html?language=ca