"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 5 de març del 2011

La CE plantejarà reduir les emissions de CO2 entre un 80 i un 95% per al 2050

Font: www.efeverde.com
Brussel.les, 4 mar (EFE) .- La Comissió Europea (CE) presentarà el proper dimarts un full de ruta perquè el 2050 els països de la Unió Europea hagin reduït entre un 80 i un 95 per cent les emissions de gasos d'efecte hivernacle .
El comissari europeu d'Energia, Günther Oettinger, i la comissària d'Acció contra el Canvi Climàtic, Connie Hedegaard, presentaran a Estrasburg (França) el pla, anomenat "Full de ruta cap a una economia amb baixa intensitat de carboni en l'horitzó 2050".

El document oferirà "pistes rendibles i pragmàtiques" als "sectors clau de l'economia" que permetin assolir aquest objectiu, ha explicat avui en roda de premsa un portaveu de la CE , Alejandro Ulzurrun.

En la mateixa línia, la CE presentarà simultàniament un nou pla destinat a "explotar les nombroses oportunitats" existents en l'economia per potenciar l'eficiència energètica, ha afegit.

Amb això, l'executiu comunitari busca compensar el retard que porta la Unió Europea en el seu camí per reduir un 20 per cent el consum energètic, tal com marca l'estratègia "Europa 2020" acordada pels països de la UE fa una mica més de dues anys.

Amb aquestes idees, la CE vol mostrar "la seva visió sobre la via a seguir" per Europa en "l'objectiu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle fixada per la Unió Europea", segons el portaveu.

La Comissió creu que una millora en l'eficiència energètica facilitarà l'objectiu de reduir les emissions d'aquests gasos a llarg termini.

"La millora de l'eficiència energètica d'Europa contribuirà substancialment a la realització de l'estratègia a llarg termini en matèria de clima i d'eficàcia de recursos", ha afirmat Ulzurrun en aquest sentit.

Aquests són els dos primers elements en l'estratègia energètica a llarg termini que prendrà la CE en els propers mesos, per tal de complir amb els objectius assenyalats per l'estratègia per a 2020. EFELa CE plantejarà reduir les emissions de CO2 entre un 80 i un 95% per al 2050

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...