"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 16 de febrer del 2011

Rebuig unànime dels ecologistes al viratge pronuclear de Zapatero

Font: www.ecodiari.cat

Al parer d'Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, SEO/BirdLife i WWF cal derogar immediatament l'allargament de la vida de les centrals nuclears més enllà dels 40 anys

El renaixement pronuclear s'estén arreu del món. Foto: Userda. El renaixement pronuclear s'estén arreu del món. Foto: Userda.

Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, SEO / BirdLife i WWF, expressen el seu rebuig al viratge pronuclear que, al seu parer, ha donat el govern espanyol, en aprovar dins de la Llei d'economia sostenible la possibilitat d'allargament de la vida de les centrals nuclears més enllà dels 40 anys.

Per tot això, les cinc organitzacions ecologistes, consideren essencial la derogació immediata d'aquest punt de la Llei d'economia sostenible, exigint al govern que, d'una vegada per totes, elabori un calendari de tancament de les centrals nuclears, a més de la posada en marxa d'un pla estratègic per a la creació d'una nova cultura de l'energia que sigui sostenible, basada en l'estalvi, l'eficiència i les energies renovables.

Les cinc grans ONG ecologistes rebutgen frontalment la possibilitat d'allargament de la vida de les centrals nuclears proposada per CiU i PNB i recolzada pel PSOE i pel PP. Per a aquestes organitzacions és lamentable que el PSOE hagi acotat el cap davant les pressions i interessos del lobby nuclear. En aquest sentit, adverteixen que l'incompliment de la promesa electoral reflectida en el programa d'aquest partit polític tindrà un clar reflex en les pròximes cites electorals.

Subratllen, també, que la prioritat de la indústria nuclear és la de mantenir els seus grans beneficis, més d'1 milió d'euros al dia per cada central nuclear de 1.000 MW., en detriment de criteris més importants com el de la seguretat de la ciutadania.

El moviment ecologista ressalta, a més, quins seran els problemes i riscos d'aquest allargament de la vida útil de les centrals nuclears, posant l'accent en l'obsolescència de les pròpies centrals, com una referència de risc indefugible, a més de l'acumulació permanent de residus nuclears d'alta activitat, el que multiplica els riscos i acumula els problemes de futur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...