"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 16 de febrer del 2012

LA BIODIVERSITAT ALS JARDINS.


Els jardins són zones verdes on la biodiversitat es veu afavorida per les practiques més naturals i sostenibles. L’increment de la biodiversitat tanmateix en zones urbanes com rurals aporta més beneficis a la nostra salut i l’entorn en el que vivim.

La RHS (Royal Horticulture Society) ha fet un summary on revisa amb l’equip de científics de les universitats de Reading i Sheffield, i també el Departament de Ciència de la RHS els avantatges de conservar i millorar els jardins i les tècniques de jardineria que utilitzem. Aconsellen a les zones urbanes plantar més arbres i diversitat de plantes, fer compost i utilitzar paviments permeables entre altres.

Els jardins naturals són fàcils de mantenir i molt diversos,
emprem tècniques com: compostatge, recollida de llavors, encoixinament, reg per goteig i plantes companyes. En el jardí natural podem afavorir la biodiversitat plantant flors senzilles que tenen més quantitat de nectar i atrauen més insectes beneficials. També afegir una petita bassa o zona d’aigua serà beneficiós per els petits animalons i ocells. El compost, les parets de roca seca o piles de restes de poda són zones de refugi i aliment per moltes especies d’insectes pol·linitzadors. En definitiva, que la jardineria natural i respectuosa amb el medi ambient a part de ser de baix manteniment i baix consum energètic, ajuda a mantenir la biodiversitat que permet que neixi un equilibri natural creant un habitat equilibrat, ple de vida i sorpreses.

És molt important l’observació per saber l’estat de la biodiversitat, el recompte d’espècies tant animals com vegetals ens pot donar idea si millora o no. Plantem més varietats autòctones, s’adaptaran més fàcilment i serà més ràpid l’augment de diversitat al nostre jardí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...