"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 5 de febrer del 2012

El parany de la "revolució verda"

Font: http://www.atlantico.fr (traducció automàtica)

Qualitat dels aliments, l'establiment de la població camperola, el respecte pel medi ambient: orgànica no és un caprici de dolor! Això és més que mai el camí del futur. Per primera vegada, Marc Dufumier proporciona una visió completa dels trastorns en l'agricultura "La fam al sud, al nord d'aliments ferralla: Com orgànica ens pot salvar." Extractes (1/2).


La revolució verda ha revolucionat el sud rural a molts ... per les famílies camperoles han anat a la fallida pels camins d'un èxode rural accelerat cap al amuntegament en barris marginals ja.
La revolució verda ha revolucionat el sud rural a molts ... per les famílies camperoles han anat a la fallida pels camins d'un èxode rural accelerat cap al amuntegament en barris marginals ja.  Crèdit Reuters
Anomenada "revolució verda", procés que ha portat a molts agricultors al Sud a seguir l'exemple dels agricultors al nord i no conrear un nombre limitat de grans, llegums, arrels i tubercles, prèviament seleccionats pel seu potencial genètic rendiment per hectàrea.

Els centres internacionals d'investigació agrícola en l'origen d'aquesta "revolució" s'han centrat en la selecció i la creació (per hibridació) de varietats de cereals que puguin suportar el clima i l'energia solar una bona intercepció. densitat d'Implantats més alta que les varietats tradicionals de llavors, que teòricament hauria de permetre un augment significatiu en els rendiments. En teoria ...

De fet, la lògica de les economies d'escala i el desig de tornar tan aviat com sigui possible les inversions en recerca han, com va passar al nord, liderat agrònoms per desenvolupar un nombre limitat de varietats, se suposa que crescut a totes les estacions i latituds tots. La investigació es va centrar principalment en els tres principals cultius de cereals a les regions tropicals: l'arròs, el blat, el blat de moro. Els fesols i les papes estan vagament va cridar l'atenció dels criadors, però tots els productes tradicionals locals que nodreixen Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina des de les albors del temps (iuca, malanga, el nyam, plàtan, Ensete, la melca, el mill, el fonio, el teff, mill, blat sarraí, el guandú, el tramús, l'amarant i la quinoa) han, al seu torn, va ser descuidat.

Error? Sí, perquè va ocórrer al sud del que havia succeït al Nord: les noves varietats sovint no poden expressar el seu potencial genètic només per un màxim d'aigua a una afluència massiva de dels fertilitzants i plaguicides sintètics. sorgit dels seus llocs de selecció, que eren sensibles a la competència de les males herbes i els atacs de les plagues d'insectes o de fongs patògens. El resultat de molts petits agricultors, la manca de productes químics i de control de reg, els rendiments van caure ....

A Amèrica Central, l'estrès com a mínim l'aigua durant la floració en el cultiu intercalat híbrids de blat de moro afectades. A la costa est de Madagascar, les inundacions submergida la palla d'arròs curt. A l'illa de Java, els insectes xucladors de pírcing-es van basar en les plantes d'arròs i ha infectat a ells.

Finalment, les noves varietats no poden ser fàcilment utilitzats en regions amb fèrtils, ben equipada infraestructura de drenatge i de reg, en què els agricultors relativament rics, no tenien massa por als desastres climàtics: Panjab indi i Pakistan, el reg del nord-est de Mèxic, les planes al · luvials del sud-est d'Àsia, etc. Per a altres, la "revolució verda" ha estat sinònim de desastre econòmic i humà.
El verd de la ruïna

La revolució verda ha estat costosa. "Millorades" les llavors, els fertilitzants minerals, pesticides poques llars rurals podrien pagar en efectiu per aquestes innovacions. Així que vam haver de demanar prestat. Perquè els pobres puguin fer els governs del Sud han establert sistemes de crèdit agrícola en relació amb els projectes de desenvolupament directiva més o menys. Així, els agricultors han hipotecat les seves terres, el seu bestiar i, incapaç de tornar els fons, ho han perdut tot. Els Estats s'han prestat en els mercats internacionals per assolir les preses i canals de reg. Amb l'efecte de l'augment del deute extern ja inflat.

La revolució verda ha revolucionat el sud rural a molts ... per les famílies camperoles han anat a la fallida pels camins d'un èxode rural accelerat cap al amuntegament en barris marginals ja. I aquesta pobresa precipita anualment centenars de milions de persones en els circuits subterranis de la migració internacional.

__________________________

Els extractes de la fam al sud, el menjar escombraries del nord: Com podem estalviar el Bio , Editorial del Nil (2 de febrer de 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...