Una infusió és una beguda que es fa principalment amb herbes, que han sigut prèviament assecades poden ser d'una sola planta o una combinació d'elles.
Moltes vegades s'utilitzen per el seus efectes medicinals per afeccions quotidianes, com picors, dolors o irritacions, també prenem algunes infusions habitualment com la camamilla per tenir una bona digestió o la til·la per relaxar-se.
En les infusions s'utilitzen les següents parts de la planta: flors, fulles, tiges tendres i alguns fruits o llavors. La dosis va normalment de 1 a 3 culleres de postres (5-15 gr) per tassa.
Per preparar una infusió cal escalfar aigua fins el punt d'ebullició i abocar-la en un recipient (tassa o tetera) on prèviament haurem posat la planta. Llavors, deixem reposar l'infusió de 3 a 6 minuts, filtrem i ja es pot prendre.
No es recomanable prendre més de 4 tasses al dia, ni bullir-la per segon cop, ni conservar més de 12 hores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada