"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 31 de juliol del 2010

JARDÍ BOTÀNIC DE MAS MAIENSA

El Jardí botànic de Mas Maiensa va néixer com una col•lecció de planta mare per recollir-ne llavors i/o material vegetal per la reproducció sexual (llavors) i asexual de plantes (esqueixos, colgats i empelts). Es va començar a l'any 1995 i durant aquests 15 anys anat creixent i agafant forma. El composen 7 jardinets cadascú amb el seu diferent estil. Hi té un laberint i una bassa natural.
A mida que ha passat el temps s’ha convertit en un espai on les feines de manteniment es basen en principis de jardineria natural amb un baix manteniment. Només es planta, es talla la herba naturalitzada, es poden les branques seques dels arbres i els arbustos que cal mantenir a una mida desitjada i els rosers. Es reguen només els parterres al estiu amb goters de 3 a 7 vegades depenent del regim de pluges.
És un jardí sempre en canvi constant, seguint les diferents estacions del any amb els seus colors. Només hi viuen plantes que s’adaptin a les condicions de manteniment que he descrit abans, el que el fa imperfecte però en equilibri com la mateixa natura. A part de les espècies vegetals i viuen o passant per ell, per alimentar-se o com a refugi en èpoques critiques de temperatura, els ocells, petits mamifers i algun senglar que té calor i vol fer-se un bany, tots hi troben sempre algun fruit o cuc del que alimentar-se.
S’admeten visites guiades, escriviu a masmaiensa@hotmail.com ,si esteu interessats/des.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...