"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 14 de febrer del 2015

Que És un Oleat?

Preparació d'oli de cop.
Els oleats són maceracions de plantes per obtenir un oli amb les propietats de la planta remeiera que utilitzem. Es poden fer servir les flors, les llavors, els fruits, les fulles o les arrels de les plantes.

Per la maceració, en la majoria d’oleats s’utilitza el procediment de ‘a sol i serena’ vol dir 40 dies al exterior, en un pot de vidre tancat i cal remenar-ho cada dia un cop.

Per fer un oleat podem fer servir qualsevol oli vegetal, els que més s’utilitzen són el d’oliva, gira-sol o ametlles. Però es poden fer servir el d’argan, de sèsam o altres. A millor qualitat de l'oli emprat millor serà el producte final.

Aquí teniu com preparar un Oleat de Calèndula.

Ingredients: Oli vegetal: oliva, gira-sol o ametlles. Flors de calèndula officinalis: poden ser fresques o seques. Pot de vidre: per macerar. Pot de vidre fosc: per desprès de la maceració per guardar l’oli.

Preparació: Cal posar les flors en un pot de vidre i afegir l’oli vegetal triat. Col·locar-lo a sol i serena durant 40 dies, remenar-lo cada dia. Al final de la maceració colar-lo i posar-lo en un pot de vidre fosc i guardar-lo en un lloc fresc i sec. Es pot utilitzar durant un any.

Propietats: Antiinflamatori, antisèptic, fungicida i hidratant.

Usos: Només per ús extern, és un remei molt bo per tractar problemes de la pell quan hi ha picor i irritació com per exemple la pell atòpica, els escaldats i les irritacions provocades pel sol, picades d’insectes, varius i per hidratar la pell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...