"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 2 de juliol del 2013

NANTES 2013, CAPITAL EUROPEA VERDA.


La ciutat francesa de Nantes situada al riu Loira amb una població de 600.000 habitants, va ésser elegida com a capital verda europea 2013.


Nantes fa ja 10 anys que implementa projectes per convertir la ciutat més sostenible i reduir les seves emissions de CO2, tenint en compte l’aigua, la mobilitat, les zones verdes i aiguamolls que l’envolten, l’agricultura i la qualitat del aire entre altres.

Des de la crisi del 1990 com a ciutat industrial ha fet un gran esforç en re convertir-se en una eco-ciutat. El seu programa de electrificació del transport públic i promoure el transport en bicicleta ha fer que la reducció de les emissions de CO2 sigui de 4, 77 tones per capita, el que fa que tots els nivells de contaminants estiguin per sota dels nivells permesos per la Unió Europea. També va ser la primera ciutat francesa en recuperar els tramvies elèctrics.

La seva aplicació al Premi de capital europea es va basar en els següents punts: Transport local, zones verdes, us sostenible de la terra i biodiversitat, qualitat del aire i soroll ambiental, reciclatge i deixalles, tractament del aiguai un programa per diseminar les bones practiques al municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...