"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 14 de juliol del 2013

Científics holandesos inventen un asfalt que es “menja” la contaminació


Del bloc amic monverd un apunt de Jaume Mas força interessant de com la tecnologia i investigació són cada dia més necessàries i cal impulsar-les.

Mecanismo de actuación del TiO2 en el asfalto NOxer
Resumiendo, los pasos de este proceso son:
1. La radiación ultravioleta es absorbida por el dióxido de titanio
2. Los óxidos de nitrógeno reaccionan con los iones superóxido y los radicales hidróxido para formar aniones nitrato.
3. Los aniones nitratos son absorbidos en el bloque o son lavados posterioremente con las lluvias para llegar al alcantarillado.

El mes passat es va presentar una nova i solució al tema de la contaminació atmosfèrica de les ciutats. Un equip de científics holandesos de la Eindhoven University of Technology ha inventat un mètode per tractar l’asfalt de forma que pugui eliminar contaminants atmosfèrics. Aquest nou paviment està tractat amb diòxid de titani, una substància amb poder fotocatalític, que amb presència de llum es capaç transformar els òxids de nitrogen, un dels principals contaminants, en substancies menys perilloses com els nitrats.

El nou asfalt es va provar a la ciutat holandesa d’Hengelo i s’observà que el nou paviment podia reduir la contaminació fins un 45 % en condicions optimes i fins un 19 % al llarg del dia. Encara que aquest nou paviment no sigui capaç de fer desaparèixer absolutament la contaminació, si és molt útil per reduir-la a llocs amb un aire molt brut.
Font | Inhabitat






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...