"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 30 de gener de 2013

EL JARDÍ DE LES HESPÈRIDES A VALENCIA.

Alberca central y escultura de la Metamorfosis de las ninfas/Central reservoir and sculpture of the Metamorphosis of the nymphs
 Fotos: Valero/Bleda/Rosa

Es troba situat just al costat del Jardí Botànic de Valencia ocupa 4700 metres quadrats, dins un racó tranquil dins de murs de construcció amb el carrer i vegetals amb el límit del jardí botànic. El disseny del any 2000 de M. Teresa Santamaria, Antonio Gallud, Carlos Campos i Miquel del Rey va guanyar el Premi d’arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Valencia. El projecte es basa en la historia mitològica del Jardí de les Hespèrides que guardaven el arbre de les pomes d’or que el botànic Carl Von Linee va suposar que devien ésser taronges.

Al jardí els autors del projecte han volgut retrobar els jardins per gaudir de la contemplació de la natura domesticada: on poder pensar, relaxar-se  i meditar. Per això han seguit els plantejaments clàssics amb escultures, aigua en moviment i estanca, plantes de capçades formals com els xipresos i les olors i fruits del tarongers que ocupen gran part dels bancals i formen una col·lecció de 50 diferents varietats recuperant hagi la col·lecció perduda del jardí botànic.

Per aconseguir que els referents clàssics es reprodueixen en un nou espai modern han utilitzat una geometria lineal però fragmentada amb bancals i vistes principalment al referent verd del jardi botànic per obtenir una insinuació a la bellesa com objectiu final de tot jardí.


Planta general del jardín/Ground plan of the garden


Vista aérea./Aerial view




Vista nocturna con el botánico al fondo/Night-time view with the Botanical gardens in the background






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...