"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 2 de gener del 2013

EL JARDÍ DE MAS MAIENSA A L'HIVERN



El jardí està d’hivern, els Prunus pissardii  han perdut totes les fulles, també els altres arbres com els roures, freixes, els liquidàmbars i aurons han deixat les seves fulles al sòl i el mantell que formen es va compostant lentament. La herba ha quedat ben dormida i també els boixos i tujes s’han cobert de marró. 

Desprès de Reis començaran les podes, bàsicament de branques seques i puntes d’alguns arbusts que estan creixent massa. Els rosers són els que podem cada any, per aconseguir una bona floració i reduir les plagues que habiten a les branques seques.

Tanmateix cal treure alguns arbres i arbustos que no han suportat les condicions d’extrema sequera del estiu, us recordo que aquest jardí esta pensant per a baix manteniment i estalvi d’aigua per tan només tenen reg gota a gota els parterres i per reg de suport en condicions extremes, la majoria d’arbres no tenen rec i si cal és fan de tres a quatre regades amb cisterna.

Els replantarem amb les espècies que han sobreviscut i s’han adaptat millors. També plantarem alguna nova espècie i veurem que passa, si li agrada viure en les condicions esmentades perfecte, si no és aixi serà substituït al següent hivern.

Uf! Amb l’any nou comença altre cop l’aventura de la jardineria natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...