"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

#BAD11. DEL HORT AL PLAT. KM.0.

Avui, és el Dia Internacional de l’Alimentació. Per això aquest any el Blog Action Day 2011 (BAD11) ha decidit que tothom que vulgui parli als mitjans electrònics (xarxes socials, blog, web, etc) sobre ALIMENTS (Food) i si vols pots registrar-te a la web: http://blogactionday.org. Ja som 2250 bloggers de 100 paisos que ens hem registrat.

Doncs bé he triat per avui el apunt DEL HORT AL PLAT. KM.0.

I am proud to take part in Blog Action Day Oct 16, 2011 www.blogactionday.org
 Ja fa anys que visc a pagès i l’hort ha estat una constant del dia a dia. Què hi tenim avui? Tomates, pebrots, enciam fulla de roure i cebes. Doncs dinarem un enciam variat. I així, cada dia.

Fins fa quatre anys l’avi Pitu se’n cuidava amb la meva poca ajuda, ara ja em toca a mi i altres membres de la família de tenir-ne cura.
A les 5 parcel·les que hi dedico el meu temps he passat a millorar la qualitat del sol amb aportacions de matèria orgànica, he experimentat amb diversos sistemes de treballar el sòl (cultivar, fangar, cavallons) i finalment m’he tirat per el sistema de no treballar el sòl.
Al hort hi tinc línees separades 80 cm, una d’altre, amb una línia de goters per regar, el sòl esta cobert amb palla entre mitjos i amb compost a la línia de plantació que té una llargada per a  30 plantes que poden ser variades o en grups. Quan s’acaba el cultiu es tapa amb malla plàstica, quan cal preparar la parcel·la  per plantar: és destapa, es retiren les restes de herbes, s’afegeix palla nova i es torna a plantar. Un hort ben senzill, de poc manteniment, que estalvia aigua i ens dona productes naturals del hort al plat.
Com no, aliments Km.0. de producció local, de varietats autòctones, de protecció de la biodiversitat, en resum: proximitat i estalvi de recursos fòssils.
Si comencem a consumir productes locals, si potser de cultiu natural, ecològic o sostenible millor. Contribuirem a l’economia local i estalviarem el consum de combustibles fòssils i per tant ajudarem al manteniment del nostre entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...