"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 4 de setembre del 2011

Una vaca per hectarea en els boscos desforestats a l'Amazonia.

Font: http://news.discovery.com (Traducció automàtica)
Més del seixanta per cent de la selva amazònica desforestada s'utilitza per al bestiar, però gran part del bosc que es neteja es desaprofita.
Ds 3 setembre 2011 16:08 ET

Utilitzant imatges de satèl lit, les autoritats brasileres han trobat que el 62 per cent de la selva tropical que es va aclarir ha quedat com pastura.
Per tant, de mitjana, hi viu una vaca per hectàrea = a la grandària equivalent a un camp de futbol.

fer més gran

Imatges de satèl.lit de la desforestació a la selva amazònica. Resulta que la major part del bosc talat es perd. Clica per fer més gran aquesta imatge.
CORBIS / NASA
Un estudi recent del govern, diu que més del 60 per cent de les àrees desforestades de laAmazònia brasilera s'utilitzen per al pasturatge de bestiar, mentre que només el cinc per cent s'utilitza per a l'agricultura..

De la investigació de les imatges de satèl lit, les autoritats brasileres van trobar els 719.000 quilòmetres quadrats (277.000 milles quadrades)es  van aclarir al 2008, ni més ni menys que el 62 per cent es va quedar només com herba, i que l'ús va ascendir a una mitjana d'una vaca per hectàrea, aproximadament la mida d'un camp de futbol.

Vegeu també: Cultius indirectament DeForest Amazones

"Tenir menys d'un cap de bestiar per hectàrea és inacceptable", va dir el ministre de Medi Ambient Izabella Teixeira en declaracions citades pel Brasil dissabte premsa.

"És una pèrdua, perquè el bosc està sent substituït per alguna cosa que no genera ingressos o el creixement", es va lamentar.

Mentre que el cinc per cent de la terra va a l'agricultura, alguns del 21 per cent és efectivament abandonats i deixats a la seva pròpia regeneració.

Vegeu també: Noves Tribus, intacta descoberta en Amazònia

Brasil, que té jurisdicció sobre la major part de l'Amazònia, la major selva tropical del món, s'ha compromès a reduir dràsticament la desforestació en un 80 per cent el 2020, encara que dades preliminars indiquen que en els últims 12 mesos el procés de fet ha augmentat en un 15 per cent , segons les xifres del govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...