"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 12 de maig del 2011

Un programari que genera mapes sobre l'evolució dels boscos

València, 11 abr (EFE) .- Investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) han desenvolupat un software que permet generar mapes amb els quals es millora el coneixement de l'evolució dels boscos, com canvia la seva estructura i característiques i el seu potencial d'absorció de CO2.



El desenvolupament del programa s'emmarca en el projecte Inforest, coordinat pel Centre d'Observació i Teledetecció Espacial i finançat pel Ministeri d'Indústria , i hi han participat experts de la Universitat de Castella-la Manxa i de la Politècnica de Madrid.


Luis Ángel Ruiz (CSIC)

Segons l'investigador Luis Ángel Ruiz, el projecte ha permès obtenir informació clau per a la gestió del patrimoni forestal a partir de dades procedents de l'observació de la terra a tres escales, local, provincial i regional.
Els resultats són rellevants per a garantir l'òptim manteniment i aprofitament dels boscos des del punt de vista ecològic.
El programari integra tot el procediment de tractament de dades Lidar (Light Detection and Ranging) desenvolupat pels investigadors, des de la generació dels models digitals del terreny, l'extracció de característiques i els models d'estimació de variables forestals, fins a l'obtenció dels mapes finals.
A partir d'aquestes dades i amb l'aplicació del programari, es generen mapes amb els quals es pot millorar el coneixement sobre l'evolució d'un bosc, com va canviant la seva estructura i característiques, així com el seu potencial per absorbir CO2.




Detall de preprocessat dels punts LiDAR i obtenció dels models digitals del terreny i de superfícies

A més es pot saber amb detall quina és la quantitat de fusta total que acumula el bosc, per al seu manteniment, prevenció d'incendis o aprofitament sostenible.
La tecnologia Lidar funciona mitjançant l'enviament continu de polsos d'energia cap al terreny, que impacten en la superfície terrestre i retornen cap al sensor.
El temps emprat en el retorn permet obtenir la posició i coordenades dels múltiples punts registrats i mesures en tres dimensions del terreny, de la vegetació, edificis i altres elements.
Per al desenvolupament d'aquest procediment, es va realitzar un estudi de camp en una àrea de muntanya de 4.100 hectàrees situada al terme municipal de Conca, fonamentalment amb tres espècies de pi, matoll i sòl nu. EFE
¡Co

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...