"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 16 de maig del 2011

MALES HERBES I ELS INFANTS.


Les males herbes són plantes que creixen allà on no volem, especialment al voltant de les plantes dels jardins i horts. Els nens i nenes i en general a tothom no ens agrada gaire tenir que treure les males herbes és una feina mal considerada, però cal explicar als infants, adolescents i joves que participen en els horts i jardins escolars que és necessari mantenir el màxim de net de males herbes, ja que aquestes males herbes competeixen per aigua, nutrients, espai i llum amb les altres plantes i per tant obtindrem menys fruits de les nostres hortalisses i menys flors al nostres jardins.
Hi han moltes maneres de gestionar les males herbes, principalment amb encoixinats de palla, plàstic o pedretes reduirem els seu creixement i seran molt més fàcils d’arrancar. També cal encarregar una espècie per nen i cada participant tindrà que mantenir el lloc net de la classe de mala herba de la qual és responsable. Es poden crear concursos de qui arranca més herbes, en un espai determinat de temps. El millor és dedicar entre 5 i 15 minuts a treure herbes i fer-ho sovint. Les males herbes al jardí o al hort escolar han de ser un joc i no un càstig. Cal arrancar-les quan el sòl es humit i no fa massa calor, es interessant observar el diferents tipus d’arrels i els seus colors, també els animalons que puguin aparèixer.
Si les poseu al compostador, millor que  no tinguin llavor, perquè d’aquesta manera el compost sigui més net i de bona qualitat.

2 comentaris:

  1. Crec que els infants, si es treballa bé, gaudeixen traient les males herbes. Salutacions

    ResponElimina
  2. Hola! Dorisalon, es van perdre alguns comentaris amb l'apagada de blogger. I tant que es important treballar bé, aixi els nens i nenes aprendran a gaudir dels beneficis de les males herbes.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...