"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 17 de maig del 2011

OBSOLESCÈNCIA PROGRAMADA

Us deixo la següent informació que em fa arribar la Cosima Dannoritzer per veure el documental Comprar, Llençar, Comprar dirigit per ella, que demà 18 de maig passaran a Barcelona.

[cat]
Des de l'ADI-FAD, us convidem el proper dimecres 18.05.11 a partir de les 19.00h. a assistir a la projecció del documental 'Comprar, llençar, comprar. La història secreta de l'Obsolescència Programada', i a la posterior taula rodona, que serà moderada per la Pilar Chiva i comptarà amb la participació de Cosima Dannoritzer, Joan Úbeda, Albert Closas, Oscar Guayabero, Javier Creus i Enric Mur.

L’Obsolescència Programada és l’escurçament deliberat de la vida d’un producte per incrementar-ne el consum. L’any 1928 una influent revista de publicitat en plantejava la necessitat sense embuts: 'Un article que no es fa malbé és una tragèdia per als negocis.' I també és una tragèdia per a la moderna societat del creixement, que es basa en un cicle cada cop més accelerat de producció, consum i malbaratament.

Pilar Chiva és directora de l’àrea de prevenció i foment del reciclatge. Agència de Residus de Catalunya
Cosima Dannoritzer, directora del documental, és realitzadora i guionista. El seu talent i una gran visió creativa, l’han dut a treballar en diverses televisions a Alemanya, Regne Unit i Espanya.
Joan Úbeda, productor executiu del documental, és director de Media 3.14 (Grup Mediapro) on produeix documentals i programes per televisió. La seva idea de la comunicació es basa en grans dosis de creativitat i molt sentit comú.
Albert Closas és periodista a TV3. Redactor en Cap de l'Àrea d’Economia. Director i presentador del programa econòmic ‘Valor afegit’, reportatges singulars i àgils, que tracten a fons i de manera rigorosa diferents temes que afecten els ciutadans.
Oscar Guayabero s’autodefineix com a para-dissenyador, però en realitat, explica històries a través d’objectes, escrits, instal·lacions i exposicions.
Javier Creus és fundador d’Ideas for Change, des d’on treballa com a consultor d’estratègia. Coautor del llibre ‘No Somos Hormigas’.
Enric Mur és soci fundador i director tècnic a Burgos Mestres, S.L. empresa d'estudis de mercat i sondejos d'opinió.

de 19:00 a 20:15h. Passi documental 'Comprar, llençar, comprar'
de 20.15 a 21.45h. Taula Rodona
18.05.11. Auditori del FAD
Pl. dels Àngels 6-5
08001 Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...