Alls, enciams de varietats: maravilla, francés, fulla de roure vermell i romà.
L’enciam és una hortalissa que mengem fresca. Es conreua per les seves fulles que aprofitem en amanides principalment amb altres fruits, en entrepans com acompanyant en molts plats. Són font de minerals i vitamines B, A i C.
L’enciam (lactuca sativa) també dit lletuga o encisam és una planta anual o bianual de la família de les asteràcies o compostes. En tenim de moltes varietats diferents s’adapten a sols fèrtils i cal que no pateixin secada per que les fulles siguin tendres i dolces,
les varietats de fulla llarga cal lligar-les per obtenir l’interior fulles blanques més tendres. La planta s’adapta millor a les condicions de temperatura de primavera, estiu i tardor, encara que hi ha varietats que s’adapten al fred.
les varietats de fulla llarga cal lligar-les per obtenir l’interior fulles blanques més tendres. La planta s’adapta millor a les condicions de temperatura de primavera, estiu i tardor, encara que hi ha varietats que s’adapten al fred.
Es originari de Asia, es sap que els grecs i romans l’utilitzaven, però es creu que els egipcis ja el menjaven. Se li atribuexen propietats tranquilizants i per tractar l’insomni i nerviosisme.
Planteu varietats que rebrotin desprès de tallar el cabdell principal per combinar amb varietats que no ho fan.
Les seves plantes companyes són moltes s’adapta en combinació amb cebes, raves, tomacat, pastanaga, cogombre i pebrot.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada