"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 21 de maig del 2011

Extractes vegetals

Avui us deixo un apunt de la prparació d'extractes vegetals molt interessant del bloc L'hort de Cal Trull.
Font:http://horttrull.wordpress.com
Posted on 06/03/2011 by hortrull
Al començar a preparar la nova temporada a l’hort, he vist que hi ha molta ortiga escampada i he pensat de fer-ne extracte vegetal per si fes falta al començament del nou procés amb els plançons, ja que sempre va be!!.





Ja fa un temps, quant vaig descobrir la Consolda com a planta estimulant a l’hort, se’m va obrir tot un mon nou desconegut fins a les hores, el de les plantes per guarir i ajudar a altres plantes. Per cert, la llavor de consolda la vaig comprar a semillas silvestres. Ara ja hi ha un troç de terreny a casa, dedicat no mes a la consolda. La ortiga, que apart d’altres coses també es estimulant per l’hort, la deixo creixer per recollir-ne de tant en tant i fer extracte, com ara.



De fet, en el conreu de Parades en crestall, les plantes que ens recomana en Gaspar per posar entre mig de les parades ja fan aquesta funció de protegir i ajudar als cultius, també es cert que amb un conreu ecològic les plantes i la terra els hi faria falta menys tractaments en general, però tenia que anar buscant l’alternativa natural per poder donar resposta a les possibles malures que poguessin sorgir. Cap a finals del 2007 va sortir un llibre de l’editorial de la Fertilidad de la Tierra Plantas para curar plantas
El millor llibre d’aquesta temàtica que he tingut a les mans un llibre que descobreix l’art i la manera de preparar extractes vegetals com el de l’ortiga i una vintena mes, la cua de cavall, dent de lleo, caputxina, tarongina , etc. una autentica

farmaciola de primers auxilis per el jardí, l’hort, la vinya, fruiters i també plantes d’interior.

A traves de la xarxa tambe es fa molta difusió del tema, poso uns links a tall d’exemple:
Les umbertes, Ortiga amiga, Monjardi, Equivital, El vergel de las hadas.

De moment a Espanya la administració no ha posat entrebancs a la producció i comercialització dels extractes vegetals, cosa que si ha passat a França on diferents interessos s’han proposat de complicar la seva legalització, arrel d’aixó hi van haver fortes movilitzacions com la anomenada gerra de l’ortiga que va aconseguir una petita modificació per que no apliquessin la llei als extractes naturals i es pugessin vendre, sempre i quant l’etiqueta no faci esment als seus usos, virtuts o aplicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...