"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 29 de gener del 2015

S'ha mort "Shrek", la ovella que es va amagar 6 anys per no esquilada.




Massa Tendra ...

La ovella "Shrek", convertida en una celebritat mediàtica a Nova Zelanda després d'estar amagada durant sis anys per no ser esquilada, va ser sacrificada ahir dilluns a causa de problemes relacionats amb la vellesa.

Aquest oví, que va morir als 16 anys (equivalents a 90 anys humans) en la seva llar en una granja a l'Illa Sud, no ha estat clonat com Dolly, l'ovella més famosa del món, però el seu periple es va guanyar el cor dels neozelandesos i va arribar a aparèixer en llibres infantils.

Després de sis anys extraviada, l'ovella va ser finalment trobada en 2004 en una cova amb el doble del seu volum per la llana acumulada, imatge que després la convertiria en una icona social.

Dies després, el seu immens pelatge va ser esquilat en viu en un programa de televisió, on la seva llana va pesar 27 quilograms.

La ovella "rebel" es va convertir en el personatge central d'almenys tres llibres, va contribuir a recol·lectar milers de dòlars en fons per a una escola i altres obres de caritat.

Les exposicions i obres a partir de Shrek contribuir amb cent milions de dòlars neozelandesos (55,7 milions d'euros) a l'economia del país, segons el diari "New Zealand Herald".

Tanta era la seva fama que fins l'exministre d'Agricultura xilè Jaume Camps i l'ex Primera Ministra neozelandesa Helen Clark, es van fotografiar amb ella.

El seu propietari, John Perriam, va anunciar en la cadena de televisió "TVNZ" que serà incinerada i les seves cendres escampades al cim de la muntanya Cook. "Tenia una personalitat increïble, estimava els nens i connectava molt bé amb la gent gran a les residències", va confessar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...