"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 7 de gener del 2015

El Jardí de Luxemburg a París.

Foto: http://www.mujerstyle.com/

El Jardí de Luxemburg és el segon espai verd de Paris en superfície, ocupa 22,45 hectáreas. Avui en dia s'hi troba el Senat, que s'ubica en el Palau.

El jardí va ser ampliat per la reina Maria de Medici al 1614, que va voler residir en un palau tranquil lluny del Louvre, en aquells anys era la residencia royal. La reina va decidir comprar les terres al voltant del palau per donar-li més categoria i va ser el paisatgista Jacques Boyceau, el més conegut de l'època, que li va donar forma, només queda la font d'aquella època. Des de llavors ha sigut reconstruït moltes vegades, però va ser al 1792, que es va poder crear el jardí al davant de la façana perquè el monjos del convent cartutx van marxar.

El disseny actual es deu al arquitecte  Jean-François-Thérèse Chalgrin, per allà als voltants del 1800.

Es obert al públic i esta situat al 6é Districte de Paris. I trobem moltes escultures,  zones infantils, un restaurant i una pèrgola, on s'hi fan actuacions musicals. 

Hi han moltes avingudes per passejar i també zones de lleure amb bancs i cadires o gespa on relaxar-se i prendre el sol. Encara que és un parc molt turístic es utilitzat per els veïns del districte, on gaudeixen de la tranquil·litat que ofereix. Fins i tot, hi ha un centre d'apicultura i la mel que es recull es ven al mateix jardí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...