"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 20 de gener del 2015

El Valor Terapèutic de la Llana


La llana, un producte mil·lenari, que fins fa 50 anys era imprescindible durant l'hivern i avui dia substituït per les fibres sintètiques, té un gran valor terapèutic.

En els darrers anys, s'està recuperant de la mà d'algunes artesanes com la Montse Cufí, que han après l'ofici de les nostres avies i besàvies i s'entossudeixen a recordar-nos, que aquest producte, el qual ha perdut el seu valor comercial encara existeix i podem utilitzar-lo per curar i per tota classe d'objectes artesans però amb valor funcional.

La llana té propietats terapèutiques i guaridores. A pagès, no fa tant s'utilitzava per afogar els perellons, pels mals d'orella i per la conjuntivitis juntament amb la camamilla i la farigola.

La llana té lanolina un greix molt important per mantenir la hidratació de la pell. També té les següents propietats: calmant, relaxant, antiinflamatori, aïllant de la fred i la calor (regulador de la temperatura), aïllant de radiacions ultraviolades i magnètiques (d’aparells mòbils…).

També el treballar la llana té efectes tranquil·litzants i ajuda a concentrar als infants inquiets. Per a totes les persones és una feina, que et retorna l'energia i et recompensa l'esforç per els seus valors terapèutics abans esmentats.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...