"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 27 de febrer de 2014

SABÓ NATURAL D'OLI I SOSA.



El sabó s’obté per el procés de saponificació per el qual un greix amb una base o àlcali dona lloc a una reacció química que dona lloc al sabó i la glicerina que és pot separar per un procés apart.

Recepta bàsica.

125 gr. De sosa càustica.

750 ml d’aigua.

750 ml d’oli d’oliva.

Opcional ( colorants naturals i essències).

L’oli pot ser substituït en part per oli de coco, d’ametlles, de palma, reciclat o altres; sempre vegetal, mai mineral. L’aigua pot ser substituïda per infusions d’herbes. Es poden afegir pètals, flocs de cereals, argiles o altres.

Preparació
Tirar lentament la sosa al aigua perquè es barregi i obtindrem la lleixiu càustica (mai fer-ho al reves aigua sobre sosa, la reacció pot produir cremades). Quan la lleixiu càustica es refredi a 40 graus es barreja amb l’oli d’oliva que haurem escalfat a 40 graus. La barreja manual fins obtenir la textura d’una maionesa són 30-45 minuts. Podem accelerar-ho amb un batidor però tenir en compte de no esquitxar. Quan tenim la textura ideal posem amb motlles al cap de 2 dies desmotllem i al cap de 30-45 dies podem utilitzar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...