"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 31 d’octubre del 2013

L'agricultura sostenible ha millorat la qualitat de l'aigua a la UE

De la web efeverde.com us deixo aquest apunt sobre la millora dels aquifers i del aigua per la millora en  el maneig dels fertilitzants i dejeccions ramaderes. (traducció automàtica).

El nivell contaminació en l'aigua provocat per la presència de nitrats ha caigut en les últimes dues dècades, en part gràcies a una agricultura més sostenible, revela un estudi publicat avui per la Comissió Europea.
www.wikimedia.org

Des de 1992, i gràcies a l'aplicació de l'anomenada directiva de nitrats, la concentració d'aquestes partícules ha baixat tant en les aigües superficials com subterrànies.

Darrere de la millora està concretament la generalització de pràctiques d'agricultura sostenible, assenyala el text.

Si bé la tendència general és positiva, la CE adverteix que en alguns països "encara persisteix el problema" d'excés de llavors desenvolupades i algues obstruint les aigües i perjudicant també l'ecosistema.

"Estic satisfet de comprovar que els esforços duts a terme al llarg dels anys per reduir la pol · lució de l'aigua estan donant els seus fruits", va dir en un comunicat el comissari europeu de Medi Ambient, Janez Potocnik.

"Encara queda per fer. En particular, necessitem millorar l'eficiència en l'ús dels fertilitzants. Quant més esperem, més costós per al medi ambient i l'economia serà ", ha advertit.

La directiva de 1992 sobre nitrats introduir mesures per posar límit a la concentració excessiva de restes de fertilitzant i desfets animals, que augmentaven la contaminació de l'aigua i l'aire i posaven en perill la biodiversitat.

Coincidint amb la publicació d'aquest informe, la CE va llançar avui una consulta pública a administracions, ONG i experts per reduir les deixalles de plàstic que poblen els oceans Atlàntic i Pacífic i que estan posant en perill a nombroses espècies marines.

La consulta estarà oberta fins al 18 de desembre, i uns mesos més tard la CE presentarà una iniciativa als governs i l'Eurocambra per legislar sobre l'assumpte.

Segons les dades de les ONG, 10 milions de tones d'escombraries acaben als mars i oceans cada any, principalment plàstic, vidre i metall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...