"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Parcs Nacionals accessibles per a tots

Us deixo un apunt de www.efeverde.com molt interessant sobre els parcs accessiblesper a tothom (traducció automàtica).


L'acord ha estat signat pel director general de Fundació ONCE, José Luis Martínez, i el director de l'Organisme Autònom Parcs Nacionals, Basilio Rada, que ha recordat que l'actual redacció de la nova llei de Parcs Nacionals incorpora el compromís de l'accessibilitat.

Per la seva banda, Martínez ha dit que Espanya "té el millor suport turístic del món" pel qual Fundació ONCE seguirà apostant, "perquè tots els ciutadans europeus amb discapacitat puguin tenir una destinació amigable, amable i amb unes infraestructures accessibles".

En aquest sentit ha subratllat la importància de fer accessible l'entorn dels Parcs Nacionals perquè, en cas contrari, "no podrem atreure els turistes amb discapacitat".

En virtut d'aquest acord, subscrit per ambdues entitats el 2011 i que avui s'ha renovat fins al 2015, les dues entitats duran a terme actuacions que permetin als discapacitats la integració en les activitats de gaudi i coneixement de la natura, mitjançant el condicionament dels equipaments ambientals d'ús públic als espais naturals protegits.

Així, seguiran col · laborant en l'eliminació de les barreres arquitectòniques i millora de l'accessibilitat que impedeixen o dificulten la mobilitat d'aquestes persones.

Es prestarà especial atenció als tècnics que dissenyin i gestionin infraestructures d'ús públic, als guies i intèrprets perquè prestin servei adequat als visitants amb discapacitat i als tècnics d'administració web i gestió documental perquè elaborin documentació en formats accessibles.

Una altra de les mesures previstes és l'assessorament tècnic en l'anomenat "disseny per a tots", que inclou l'anàlisi dels elements a disposició del públic i l'elaboració de recomanacions per a la seva millora.

Per a això es tindran en compte totes les infraestructures, ja siguin arquitectòniques, sistemes de transport, dispositius electrònics etcètera. EFE


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...