"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 12 d’octubre del 2013

COM FER COMPOST SIMPLE:

Si us heu decidit a fer compost, una manera molt senzilla però força lenta, es fer compost simple, necessitareu de 5 a 8 mesos. D'aquesta manera copiem la natura i la deixem fer.

Cal barrejar els 4 ingredients bàsics per fer un bon compost que són: aire, carbó, nitrogen i aigua. L'aire el trobem al nostre voltant, l'aigua li afegirem, el carbó son les restes marrons i el nitrogen les restes verdes.

Doncs per preparar la pila, en qualsevol racó del hort, podem apilar les restes vegetals del jardí, hort i cuina. I també fems, palla, algues, i altres. Podem fer una pila oberta o tancada dins d'un compostador de malla o de plàstic, perquè estigui més recollida.

Millor no afegir restes d'arbres com l'eucaliptus, cedres i algunes plantes amb olis essencials perquè poden produir substancies tòxiques que no permeten el creixement dels microorganismes que fermenten les restes orgàniques dins la pila. Ni restes làctiques, de carn o de peix. Tampoc dejeccions d'animals domèstics (gat i gos). Si les de gallines, conills i altres animals de granja, en quantitats limitades. No tirem ous sencers, però si la closca aixafada.

Un cop ens sembla que la pila és suficient gran parem de apilar restes i en comencem un altre al costat. Cal parar d'apilar perquè la pila vagi fermentant i es torni un bon humus o compost que podrem utilitzar per sembrar, afegir al hort, als tests i al jardí. En general, ens aporta nutrients i millora la retenció del aigua en el sòl.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...