"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 26 d’octubre del 2013

UNA HISTORIA DEL COMPOST


Es suposa que els homes de la prehistòria quan van tornar-se sedentaris i van començar a practicar l'agricultura, van copiar la natura i van començar d'alguna manera a fer compost a base de descomposar les restes que produïen de les collites i els fems dels animals que tenien tancats.

Va ser al començament del segle XX, quan un angles el Sir Albert Howard va establir una metodologia per fer compost, tot fent capes de residus orgànics, a una relació de 3 parts de restes vegetals i 1 de fems.

Més tard la família Rodale va popularitzar el compostatge i molts jardiners van començar a utilitzar-lo en els seus jardins. Però a partir del 1960 amb els moviments medi ambientals una part de la població va decidir començar a fer compost per tal de reduir les deixalles orgàniques i per tant reduir l'acumulació de escombraries als abocadors.

Avui en dia, és una practica força habitual als jardins i es comercialitzen tota mena de compostadors i utensilis per airejar, comprovar la temperatura i productes per acelerar la descomposició i fermentació dels residus orgànics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...