"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 4 de setembre del 2013

PARC DE COLLSEROLA

www.parcnaturalcollserola.cat (restauració Riera Vallvidrera)

El Parc de Collserola forma part de la xarxa de Parcs Naturals de Catalunya, esta protegit des de l'any 1953, però no va esser fins el 2010 que és va declarar com Parc Natural de la Generalitat de Catalunya. Aquest fet, fa que sigui dins d'un marc de protecció legal per el que no es permeten algunes accions com la plantació de plantes invasores i altres plantes de conreu. Tot sovint cal fer actuacions per controlar les poblacions d'algunes d'aquestes plantes.

Per ésser un parc molt proper a la ciutat de Barcelona i tota la zona de influencia metropolitana esta destinat a molt usos de lleure de la població, per tant molt més vulnerable.

Ocupa 8.259 ha a la Serra Litoral en la zona coneguda com Serra de Collserola que compren 8 municipis entre els rius Besòs i Llobregat. Esta gestionat per la Diputació de Barcelona i el consorci format pels 8 municipis que el formen.

S'hi troben 1000 especies vegetals. Les especies vegetals més comuns són els pins i alzines, esta dominada especialment per boscos, també trobem a les fondalades zones de boscos de ribera. També hi han la majoria de especies animals que trobem a Catalunya, unes 190 de diferents.

La petjada humana és important s´hi troben edificacions antigues i restes arqueològiques i moltes fonts on la gent i acostuma a fer sortides familiars o trobades d'amics i aplecs.

Més a més, és un del pulmons de la zona metropolitana del qual cal tenir cura, perquè elimina 80.000 tones a l'any de CO2. I produeix  60.000 tones d'oxigen. Respecta'l, és un regal de la natura per a tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...