"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 29 de setembre del 2013

"Inequívoc" els resultats del IPCC sobre escalfament global.

Us deixo un resum del informe del IPCC pel 2013, publicat per Mai Boeve del moviment 350.org. (traducció automàtica).




Benvolguts amics,

Un nou informe important sobre la ciència del clima s'acaba de publicar, i els resultats no són precisament bons.

El nou informe és llarg i dens, per la qual cosa pensem que seria millor reduir-lo. Ja que som molt aficionats a la ciència i els números en 350.org - després de tot, estem cridats així pel nivell segur de diòxid de carboni a l'atmosfera - que volíem compartir alguns dels números clau del nou informe climàtic :

95-99%:. Aquest és el nivell de certesa que els científics tenen que els humans estan causant que el món s'escalfi. Per posar això en context, és el mateix nivell que els científics tenen la certesa que els cigarrets causen càncer.Això és el que els científics anomenen "inequívoc". El debat sobre els fonaments de la ciència del clima queda ben clari s' ha acabat.

1 trilió: és el carboni global en tones mètriques. Aquesta és la quantitat de CO2 que podem alliberar a l'atmosfera, per mantenir l'escalfament global de 2 graus Celsius - el que molts científics han identificat com una línia vermella per al nostre planeta. Ja hem cremat la meitat d'aquesta quantitat de carboni.Traducció: necessitem acció. Com més aviat millor.

1,2,3: el rànquing de les últimes tres dècades en les "dècades més càlids de la història." En altres paraules: el planeta s'està escalfant, i estem obrint nous registres climàtics cada dia.

Però hi ha alguns números que vostè ha de saber sobre el canvi climàtic que no es troben en l'últim informe - nombres que ens donen motius per a l'esperança:

100%: aquest és el creixement esperat de l'energia solar instal · lada al món en els pròxims dos anys i mig! Això és el doble de la nostra capacitat solar en només 30 mesos. La revolució de les energies renovables ha començat.

20000:. Aquest és el nombre d'esdeveniments, protestes i manifestacions que hem organitzat a 350.org Hem afegit més de 200 a aquest nombre l'any passat amb el "Draw the Line" dia d'acció. Estem a tot arreu, i nosaltres estem actius.

100000: aquest és el nombre de nous activistes s'han unit a la xarxa global de 350 en els últims mesos.Estem creixent - i ràpid.

Jo crec en el poder del poble. Crec que els moviments socials poden obligar els tipus de grans canvis socials necessaris per aturar la catàstrofe climàtica. Això és pel que estic molt orgullós del que estem fent en 350.org amb els nostres socis de tot el món.

Però no estem fent prou. Per escalar aquest moviment per satisfer veritablement el desafiament de la crisi climàtica, necessitem la seva ajuda. Tenim grans plans que estarem rodant en els pròxims mesos -, però perquè funcionin, necessitem ser capaços de cobrir els nostres costos.

Es pot donar un cop de mà per donar suport al creixement d'aquest moviment? Feu clic aquí per fer una donació.

Aquest nou informe climàtic ha fet una cosa totalment clara: hem d'actuar amb valentia, de forma ràpida, i tots junts.

Anem a fer-ho,

Boevé per tot l'equip de 350.org

PS El nostre equip dels mitjans de comunicació social, que acaba de fer aquest gran gràfic sobre el nou informe - es pot prendre un moment per compartir a Facebook?

Una nota important: alguns científics critiquen aquests informes per ser alhora massa conservador i darrere de la corba. El grup darrere de l'informe - el "Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic" o "IPCC" - és una col · laboració de 800 científics del clima de tot el món. El cos és considerat com l'autoritat mundial més important sobre la ciència del clima, i integra la investigació de més de 9.000 estudis. No obstant això, causa de la grandària, l'abast i la naturalesa basat en el consens d'aquests informes, que sovint són la ciència "mínim comú denominador", i no hi ha un patró d'ells subestimar la magnitud i la gravetat del canvi climàtic i els seus impactes. Vostè pot aprendre més sobre això enaquest article de Wikipedia.
Més Informació i Recursos
Panell del Clima de l'ONU Aprova sostre sobre les emissions globals - The New York Times
Què certesa del 95% dels mitjans d'escalfament per als científics - AP article
IPCC informe climàtic: l'impacte humà és "inequívoca" - The Guardian
Gràfic: 2/3rds de Global Solar PV s'ha instal · lat en els últims 2,5 anys - Greentech
Canvi climàtic 2013: la base científica física - IPCC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...