"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 8 de juliol del 2011

Com fer Compost.

Us deixo un apunt traduit automaticament del angles de Com fer compost, és clar i molt didactic, espero que us ajudi a compostar i decidir-vos.

Font: www.ecoevaluator.com

És possible que hagi estat conscient adhesió a consells per estalviar energia a casa per ajudar a reduir el consum energètic. També pot haver estat fent la seva part per minimitzar els residus en els abocadors de reciclatge. Però, sabia vostè que hi ha una altra manera que vostè pot ajudar a l'ecosistema i alhora proporcionar un abonament nutritiu per a les plantes? Sí, vostè pot fer l'abonament en el seu propi pati del darrere!

Què és el compost?

El compost és una barreja de matèria orgànica, generalment compost de fulles seques, males herbes i fems. El compostatge és una manera natural de fer abonament, que pot ser molt útil per al creixement vegetal. Una pila de compost que és purament fets de materials orgànics com fulles i fems és sovint considerat com a adob orgànic.

On compost?

Fer compost a casa és fàcil, sempre que vostè
té un petit espai sense fer servir en el seu jardí i el cor per fer-ho. Si vostè no té el pati, però encara vol fer disminuir els seus materials de rebuig, es pot fer compost en una galleda de compostatge que ocupa un espai a l'aire lliure molt poc.També pot optar pels contenidors de compost interior si vostè viu en condominis o apartaments en els quals no tenen cap espai a l'aire lliure.

Els materials de compostatge

Primer ha d'identificar els materials que utilitzarà en el seu abonament. L'EPA proposa tres ingredients principals en el compost. Aquests són els marrons, verds, i l'aigua. Els marrons són material que és de color marró, com branquetes, fulles seques i branques. Els greens són deixalles de fruites, residus vegetals i restes de gespa. L'últim, sent l'aigua, es poden derivar de qualsevol font. Un cop identificat on aconseguir aquests materials en la seva àrea, vostè pot començar el compostatge domèstic.

Els passos per compostatge

Depenent del tipus d'abonament que farà serà determinar quines mesures ha de prendre. El més senzill és el compostatge aeròbic. Barreja de fulles de pati només que els marrons, però eliminar l'aigua. Al seu torn la barreja de cada dia per incorporar més aire dins d'ella. En dues setmanes l'abonament estarà llest per al seu ús.

Per al compostatge anaeròbic, es pot utilitzar tot tipus de verdures, però limitar els productes de fusta en el seu marrons. Ja que l'oxigen s'alenteix el procés, no cal donar-li volta i desitja reduir al mínim l'obertura de la caixa. S'ha de regar un cop al mes per mantenir-humit. Com més gran sigui la superfície, més ràpid que el compost es descompon i estar llest per al seu ús.

De vermicompostatge, que cal afegir els residus d'aliments verds i cucs de terra sobre una base diària. La safata no ha de ser major de 18 "de profunditat, ple de bona roba de llit per als cucs de terra. Temps de compostatge depèn de factors com ara el nombre de cucs, les condicions de temperatura, tipus de residus d'aliments i el flux d'aire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...