"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 12 de març del 2015

Vista del Pirineu des de les Vies Verdes

Avui tornant cap els Jardins de Mas Maiensa amb bicicleta per la Vis Verda he gaudit de les millors vistes del Pirineu nevat. El dia era ben clar i la primavera ja s'olora a la plana. Lluny però a prop, la serralada del Pirineu de Girona amb el Canigó com cim destacat, el qual tinc la sort de veure'l en el meu dia a dia.



El mot de Pirineu té diferents origens, podria ser un nom provinent del habitants que el poblaven abans dels celtes, o bé de la mitologia grega que diu, que Heràcles hauria construït la tomba per a Pirena i en honor a ella la anomenem Pirineu. Pirena era una princesa, que segon la mitologia va caure ferida als braços de Heràcles, a causa del foc encès per en Gerio, monstre de 3 caps que la volia desposseir de les seves terres. Heràcles va fer la tomba colgant-la amb grans pedres que van formar el Pirineu des de el mar cantàbric al mediterrani i al final va llençar les pedres que van formar el Cap de Creus.

El Pirineu presenta una gran diversitat en tot el seu llarg recorregut de 430 km, des de boscos atlàntics amb prats, fagedes, pinedes i rouredes, a la vessant mediterrània la seva vegetació és típica de pi roig, alzines i algunes fagedes a les zones elevades. La vegetació és molt rica i la formen 4500 especies diferents de plantes.

El cim més alt és el  Pic de Aneto amb 3403,5 m, a la Ribagorça. I neixen diferent rius que desembocant al atlàntic com el Garona, al cantàbric com el Bidasoa i al mediterrani com el Ter, el Fluvià, la Muga, el Llobregat i molts afluent del Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...