Les seves flors són molt aromàtiques, de color lila de clar a fosc, però també en podem veure de blanques en algun racó, són comestibles i podem utilitzar-les per decorar amanides i postres. Encara que les seves propietats no s'han de menystenir.és una planta refrescant que ajuda abaixar la febre, a reduir la tos i facilita l'expectoració en malalties respiratòries.
Les violes són una planta perenne amb moltes fulles basals i uns pecíols que aguanten les flors de febrer a abril, es coneixen divuit espècies autòctones entre elles les més conegudes la Viola odorata i la Viola alba. Pertanyen a la família de les violàcies, encara que comestible la coneixem més per la seva olor i ús en perfumeria.
Les fulles tendres es poden menjar en amanides i les fulles més madures en sopa o com verdura té molt mucílag, saponines i àcid salicílic.
Us deixo una recepta de la Montse Enrich del seu llibre Herbes a la Carta. Mantega de violer.
Ingredients: 1 bol de fulles de violer, 1 alvocat llimona, sal i oli.
Preparació: Trinxar ben petites les fulles de violer, també tallar en bocinets el alvocat i tirem una mica de llimona perquè no s'oxidi i ennegreixi. Un cop tot talladet amb la forquilla ho barregem tot fins que quedi com una mantega. És ideal per preparar canapès que podem decorar amb fruits secs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada