"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 31 de gener del 2014

CLASSIFICACIÓ DE PLANTES PER A LA ROTACIÓ DE CULTIUS


Per a preparar la rotació de cultius és important agrupar les hortalisses per famílies, per la part que aprofitem, arrel, fulla, fruit o flor, o bé per les demandes de nutrients.

La rotació de capçalera cal que sigui la que aporta més nitrogen com són les lleguminoses, seguiran el grup de fruit, desprès el grup fulla, el grup arrels  i finalment  el grup flor.

Va molt bé tenir un bloc o agenda on apuntar les rotacions i el que plantem, ja que cal seguir la rotació de primavera-estiu i la rotació per tardor-hivern.

A continuació teniu la classificació per part que consumim, exigència en nutrients i família.

FRUIT: exigent en nutrients i compost. CUCURBITÀCIES (carbassó, cogombre,carbassa, meló) SOLANÀCIES (Albergínia, pebrot, patata, tomata) LLEGUMINOSES.(mongetes, pèsol, fava)
FULLA: semi-exigents nutrients i compost: LILIÀCIES (porro), COMPOSTES (enciam,escarola) CRUCÍFERES (col,ruca), QUENOPODIÀCIES (bleda, espinacs) I UMBEL·LÍFERES (api, julivert)
ARRELS: poc exigents en compost i nitrats, exigent en potassi. LILIÀCIES (ceba, all), CRUCÍFERES (nap, rave), QUENOPODIÀCIES(remolatxa) I  UMBEL·LÍFERES. (pastanaga, xirivia)
FLOR: semi exigents en gral. COMPOSTES(gira-sol, carxofa) CRUCÍFERES (bròquil, coliflor)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...