Per a preparar la rotació de cultius és important agrupar les hortalisses per famílies,
per la part que aprofitem, arrel, fulla, fruit o flor, o bé per les demandes de
nutrients.
La rotació de capçalera cal que sigui la que aporta més nitrogen com
són les lleguminoses, seguiran el grup de fruit, desprès el grup fulla, el grup arrels i finalment el grup flor.
Va molt bé tenir un bloc o agenda on apuntar les rotacions i el que plantem, ja que cal seguir la rotació de primavera-estiu i la rotació per
tardor-hivern.
A continuació teniu la classificació per part que consumim, exigència
en nutrients i família.
FRUIT: exigent en nutrients i
compost. CUCURBITÀCIES (carbassó, cogombre,carbassa, meló) SOLANÀCIES
(Albergínia, pebrot, patata, tomata) LLEGUMINOSES.(mongetes, pèsol, fava)
FULLA: semi-exigents nutrients i
compost: LILIÀCIES (porro), COMPOSTES (enciam,escarola) CRUCÍFERES (col,ruca),
QUENOPODIÀCIES (bleda, espinacs) I UMBEL·LÍFERES (api, julivert)
ARRELS: poc exigents en compost i
nitrats, exigent en potassi. LILIÀCIES (ceba, all), CRUCÍFERES (nap, rave),
QUENOPODIÀCIES(remolatxa) I
UMBEL·LÍFERES. (pastanaga, xirivia)
FLOR: semi exigents en gral.
COMPOSTES(gira-sol, carxofa) CRUCÍFERES (bròquil, coliflor)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada