"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 25 de gener del 2014

PLANTES COMPANYES O AMIGUES.



Les plantes companyes o amigues són plantes herbàcies de flor que poden ser aromàtiques o no, de tipus anual, perenne o arbustives que plantades a prop del hort atrauen els insectes beneficials o repelen els insectes 'dolents' per exemple els cucs de la col o les erugues del rosers.

Els insectes 'dolents' si són pocs no són problemàtics, són aliment per altres insectes o larves que són beneficials. És important recordar que les marietes necessiten la existència del purgo per sobreviure, per tant si eliminem el purgo no tindrem marietes.

Louise Riotte (1909-1998) es va dedicar a les plantes amigues o companyes i va escriure dos llibres 'Roses love garlic' i 'Carrots love tomatoes' on en forma de guia explica detalladament les associacions favorables per els nostres horts i jardins. El podem trobar traduït al castellà amb el títol de 'Plantas Compatibles para el huerto'

Exemples de plantes companyes que atrauen insectes beneficials: l cputxina, els tagetes o clavell moro, els cosmos, la zinnia o rosa mística.

Exemples de plantes companyes que repelen insectes. L'alfabrega, la borratxa, la calendula i el romani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...