"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 5 de gener del 2014

CARTA ALS REIS D'ORIENT 2014.

Foto: buscantidees.blogspot.com
Estimats Reis,

Només us demano una cosa que el canvi climàtic es pugui esmorteir, perquè frenar-ho de cop és impossible en només un any. Cal retornar als 350 ppm de CO2 a l'atmosfera. El comptador a dia d'avui és 397,37 ppm CO2. Fins i tot durant aquest any hem assolit els 400 ppm. I així no podem continuar, cada cop els canvis climàtics són més grans: huracans i tifons mai vists com a Filipines. Grans inundacions arreu d'Europa, Amèrica i Xina. Grans onades de fred com la que viu aquest Nadal, Amèrica del Nord. Cada trimestre les conseqüències són més importants.

Aquest any m'he portat molt bé, com a simpatitzant de la Plataforma Antiincineradora Cassà-Llagostera, hem continuat fent al.legacions i accions per conscienciar que cal aturar la construcció d'una planta d'incineració de biomassa, que tan sols provocarà contaminació de l'aire que respirem amb més partícules, augmentarà les emissions de CO2 a l'atmosfera per el fet d'afegir una infraestructura que ara no existeix. Tanmateix provocarà contaminació acústica i també paisatgística, ja que inclou edificis i xemeneies de 25 metres d'alçada. Perills d'incendi per la seva proximitat al EIN de les Gavarres i ha calgut tot de canvis en el POUM de Cassà de la Selva per convertir una zona rústica a urbanitzable, interpretant la normativa des de un punt de vista de dinamització econòmica, degut al gran deute creat per els polítics de Cassà. Com normalment acostuma a passar, qui paga les conseqüències són el medi natural, el medi ambient i les persones que hi viuen. I els beneficis són per els grans propietaris, grans empreses i gestors de l'energia que ens facturen a tothom amb increments trimestrals del 2 al 3 per cent

Doncs, benvolguts Reis Mags, si us plau repartiu renovables, energies sostenibles i netes arreu, perquè nosaltres i les generacions vinents poguem gaudir de un planeta blau i verd.

Aquest any continuaré portant-me bé i fent els deures.

Jardí natural.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...