"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 29 d’agost del 2011

L’HERBARI VISUAL.



Una activitat complementaria al hort, molt interessant per grans i petits és fer un herbari de les plantes del jardí i l’hort.

Tant podem fer el clàssic herbari o un herbari visual. Per fer l’herbari clàssic ens cal recol·lectar fulles i flors assecar-les en mig de fulls de paper i el pes d’uns llibres. Desprès d’unes setmanes es retiren i es posen en fulls amb els seus noms, que podem classificar per fulles, flors, ordre alfabètic, per espècies, per nom vulgar o de la manera que ens sigui més útil per poder consultar-lo.

Per fer un herbari visual ens cal una càmera de fotos, les podem imprimir i fer un àlbum o bé fer un àlbum electrònic per usar en mitjans digitals. És important fer una foto completa de la planta i desprès les fulles, les flors i els fruits. Si són plantes amb característiques de tardor i estiu, podem fotografiar-les en diferents èpoques del any i també en diferents estadis com àlbum cronològic que ens servirà com a recordatori, per anys successius.

Les noves tecnologies ens permeten un munt de possibilitats des de crear pel·lícules per compartir amb altres persones, per identificar plantes que no coneixem i que algú pot saber de quina es tracta i per record.
A Internet trobarem diferents herbaris visuals molt interessant com per exempla: HERBARI VIRTUAL DEL MEDITERRANI OCCIDENTAL


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...