"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 28 d’agost del 2011

Envia el teu missatge de suport a les valentes 2000 persones que protesten pacíficament a l'entrada de la Casa Blanca.



Font: www.350.org (Traducció automàtica)
08/27/11, 04:52 de la tarda
S. America

Juan Soriano

Amics,

El moviment contra el canvi climàtic és a punt de fer història.

El dissabte 20 de agost va començar les dues setmanes de protestes pacífiques a l'entrada de la Casa Blanca.Més de 2000 persones tot Estats Units i Canadà estan arribant a Washington, DC fer-li saber al president Obama que el nostre futur és més important que els guanys de les grans corporacions petroleres. Més específicament ells estan fent una crida al president Obama perquè exerceixi el seu poder de veto per impedir la construcció d'un oleoducte de petroli de més de 2700 quilòmetres des del nord de la província d'Alberta a Canadà fins al Golf de Mèxic. Aquest projecte, anomenat Keystone XL, travessaria els Estats Units i transportaria sorres petrolíferes (o també anomenades sorres de quitrà) altament corrosiva i tòxiques posant en perill fonts d'aigua potable que sostenen a milions de persones, terres de cultiu, i l'economia.



Les sorres petrolíferes d'Alberta concentren la segona reserva més gran de carbó a la terra, darrere dels pous de petroli d'Aràbia Saudita.
Si es explotessin aquesta sorres de petroli en gran manera, ens explica l'especialista de canvi climàtic més important de la NASA James Hansen, seria essencialment 'game over' per al nostre clima.

Estem davant d'una bomba de temps. Atès que l'oleoducte Keystone XL és un projecte transnacional les lleis nord-americanes estableixen que el president ha de declarar el projecte d'interès nacional. Aquest és un moment decisiu per a Obama ja que no ha de enfrontar-se al congrés republicà. Aquesta vegada la decisió recau sola i exclusivament a les mans.

En un acte de desobediència civil, al mateix estil que Mahatma Gandhi, unes 50 a 100 persones cada dia i fins al 3 de setembre estan protestant seient pacíficament a l'entrada de la Casa Blanca i sent arrestades per transgredir el perímetre per exigir al president Obama que no aprovi el projecte d'oleoducte Keystone XL.

Tot i que 350.org no està organitzant aquesta acció, volem que totes les persones que s'identifiquen amb el missatge de 350 mostrin el seu suport i solidaritat amb les valentes persones que hi ha i estan prenent part d'aquesta protesta. Entre ells el nostre fundador Bill McKibben així com també mares de família, professors, grangers, estudiants, científics, molts més.

Els coordinadors de les protestes ens han informat que els activistes ambientals passen per un taller de preparació la nit anterior. Per mostrar-los que tenen tot un moviment contra el canvi climàtic, els estem enviant fotos amb missatges de suport. Aquestes fotos seran compartides amb els participants de l'acció durant el seu taller de preparació.

Per enviar el teu missatge de suport:
Pren un marcador i un full i escriu un missatge personal de suport
Tomàquet una foto amb el missatge (la càmera del mòbil és suficient)
Envia la teva foto a photos@350.org . Escriu en el títol del correu: "Tar Sands - Solidaritat des de (* escriu el nom del teu país aquí *)

La pàgina web en anglès d'aquesta protesta és TarSandsAction.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...