"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 26 de desembre del 2008

MALES HERBES: Control pel mètode del Dr. Lee Reich

Les males herbes son aquelles plantes que creixen allà on no volem. Normalment es desenvolupen amb força perquè troben nutrients, llum i espai sense problemes. Ens compliquen el manteniment de les noves plantacions fins que les plantes triades per el nostre jardí arriben a la seva edat adulta.

El mètode més recomanable és el del Dr. Lee Reich descrit al seu llibre ‘Weedless Gardening’ (Jardineria sense herbes). Un sistema molt senzill, només cal tallar les males herbes arran de terra, cobrir-les amb paper de diari, paper d’embalatge, o malles antiherbes (depèn del cost que vulgueu fer).



Desprès cal regar la coberta de paper de diari o cartró perquè s'adhereixin al sol, no cal en les malles antigerminants.




Finalment, aplicar matèria orgànica com compost, palla, fulles de pi i altres o bé matèria inorgànica com pedretes, o terres de colors.



Utilitats
Aquest sistema que treballa el sol des de dalt afegint matèria orgànica, es útil en l’hort, en parterres i rocalles, també al voltant dels arbustos i arbres. Aporta nutrients a les plantes, protegeix el sol de l’erosió, elimina el treball de cavar i redueix el consum d’aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...