"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 12 de gener del 2011

ANY INTERNACIONAL DEL BOSCOS - 2011

logos


L’Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat el 2011 com l’Any Internacional dels Boscos per afavorir i aconseguir un desenvolupament i ús sostenible que permetin la conservació de tot tipus de boscos al planeta Terra.
















A les següents web i trobareu tota l’ informació que es vagi produint durant l’any.
Els boscos són molt importants per diferents raons, la principal per la diversitat biológica de plantes i fauna que hi viuen i tenen el seu hàbitat. Els boscos acostumen a tenir una alta quantitat d’arbres i ajuden a modular els fluxos hidrològics, conserven el sol de l’erosió i el que és més important fixen el CO2, atrapant-lo i per tant mitiguen el canvi climàtic. Més a més, per el procés de la fotosíntesi capten el CO2 i produeixin oxigen que ens es tant necessari per viure. El Banc Mundial calcula que la desforestació del planeta representa el 20% de les emissions de CO2 i altres gasos contaminants. També sabem que dos terços de totes les especies que viuen al planeta es troben i la seva destrucció, especialment el boscos tropicals produeixen la pèrdua de 100 especies per dia.
 Els boscos constitueixen els espais més importants de la biosfera terrestre i per això cal protegir-los. La FAO estima que cada any es perden més de 130.000 km² de boscos a causa de la desforestació, una extensió similar a la de quatre vegades Catalunya. La conversió a terres agrícoles, la recollida insostenible de fusta, les pràctiques de la gestió inadequada de la terra, i la creació dels assentaments humans són les raons més comuns per a la pèrdua de zones boscoses.
El 2006 a la resolució http://www.un.org/en/events/iyof2011/resolution.shtml l’assemblea general va decidir dedicar el 2011 a ser l’Any Internacional dels Boscos. I va encarregar a la Secretaria General de reportar a l’Assemblea General i preparar l’any.
Del 24 de gener al 4 de febrer en la novena sessió del Fòrum del Boscos de les Nacions Unides s’inaugurarà l’Any Internacional dels Boscos. Moltes són les conferencies i actes que es duran a terme aquest any.
Us convido a tothom a participar en plantacions d’arbres, en jornades de neteja del bosc de deixalles, en recomptes de biodiversitat, en protegir, conservar i no tallar arbres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...