"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 22 de setembre del 2010

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE



Des de el 2001 se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquest any és del 22 al 29 de setembre, uns 140 municipis catalans organitzen activitats com són pedalades, caminades, foment del transport públic entre altres amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'evitar l'ús del cotxe per a trajectes curts a favor de l'ús de transport més sostenibles. Així contribuir a reduir la contaminació atmosfèrica i el CO2 a l’atmosfera, que provoca el efecte hivernacle i el canvi climàtic.

Aquest any el lema 'Mou-te amb el cap per viure millor', proposa un canvi d'hàbits de mobilitat per millorar la nostra salut. Les activitats organitzades promouen hàbits: més saludables perquè propicien l’activitat física i més segurs perquè eviten la congestió del transit i accidents. Agafar el transport públic col•lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

I el més important de tot ens permeten reflexionar sobre el us del transport a motor amb petroli i ens convida a ser conscients sobre els impactes de la contaminació en els sistemes respiratori i cardiovascular.

Algunes de les activitats organitzades són:
Pedalades contra el canvi climàtic
Amb bici a l'institut
Caminades verdes
Rutes saludables
Iitneraris culturals
Mitjonades
Concursos d'aparadors
Cursa per la mobilitat
Mostres de vehicles elèctrics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...