"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 31 de juliol del 2010

VESSAMENT DE PETROLI A DALIAN (China)

Un nou vessament de petroli a Dalian, la costa turística del Mar Groc, al nord-est de China. Hi va morir un bomber xines que intentava aturar la fuita. El vessament va ocorre desprès que dos canonades explotessin el 16 de juliol i comencessin a vessar el petroli al Golf de Bohai. En aquell moment estaven transferint el petroli d’un vaixell de Libèria al tancs del port Dalian Xingang. Una canonada va explotar, causant una sèrie d’explosions en altre canonada i trencant el tanc del vaixell. (Font:Greenpeace).


Poca informació transcendeix del que esta passant però fonts d’Estats Units diuen que el vessament dobla el que les autoritats diuen, guerra de números, les dades facilitades per el govern són 1500 tones de cru diaris, mentre que altres parlen de 11.000 tones de cru diaris.


La premsa de Dalian a dia 26 de juliol, desprès de 10 dies del vessament, diu que ja s’ha netejat tot el petroli abocat que per això ha utilitzat mes de 8.000 treballadors, 1.200 vaixells de pesca, 41 vaixells recollidors de petroli, 23 tones de bacteris que menjant oli, dispersants quimics i una quantitat incalculable de voluntaris que han ajudat a aclarir les més de 150.000 tones de petroli cru que es van vessar al oceà i repartits en 946 quilòmetres quadrats.
Encara queda per veure si un vessament de petroli d'aquesta magnitud s’ha pogut netejar tant ràpid, especialment quan molts dels treballadors empleats estaven utilitzant culleres de sopa, xarxes de pesca, i les seves pròpies mans per ajudar amb els seus esforços .
"Els ciutadans convertits en productes de neteja que vam veure ahir al mar, bàsicament, no tenia cap equip de protecció i només podien utilitzar les seves mans per netejar el petroli", va dir Zhong Yu, un activista de Greenpeace, l'AFP divendres.
Com sempre moltes espècies es veuran afectades, també el medi ambient que les suporta per viure i les afectacions en la població duraran dècades en restablir l’equilibri original abans del vessament. No estem sols, i cal posar seny ecològic. Recordeu: cal reduir la dependència al petroli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...