"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 30 de juliol del 2010

EL GIRA-SOL



El gira-sol (Helianthus anuus) és una flor que segueix el sol des de que surt fins que es pon. S’adapta a terrenys rústics, però li agraden sorrencs amb matèria orgànica. És fàcil de conrear. La seva llavor és la pipa que és oleaginosa i s’extrau l’oli d’us principalment culinari, encara que se li donen varies propietats medicinals. Històricament va arribar de les Ameriques al segle XVI i es va estendre per tota Europa molt ràpidament.

El seu cicle és anual, per tant cal plantar-lo cada any. La llavor neix ràpidament i la seva arrel pivotant és molt forta i de creixement profund d’on aprofita els minerals per el seu creixement. És força resistent a la sequera i el seu ús comercial com a oli fa que a l’estiu veiem plantacions que són una meravella.

Cada any, en sembro de diferents classes al meu hort principalment per les seves atractives flors, les quals atrauen molts insectes amics que m’ajuden en el control de les diferents plagues, n’hi han d’enans i gegants passant per els de floració única o els de més d’una flor. Us deixo unes quantes fotos perquè veieu la diversitat de formes i colors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...