"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 7 de juny del 2010

50 DIES CONTAMINANT, BP NO TÉ LA SOLUCIÓ.

Demà, 8 de juny del 2010, farà 50 dies que va explotar la plataforma petroliera al Golf de Mèxic. Van morir 11 persones, 17 van quedar ferides de gravetat i la resta van patir ferides lleus o van sortir-ne il•leses.



Tanmateix, espècies con el pèlica marró que acabava de sortir de la llista com espècie amb perill d’extinció, es veu amenaçada altre cop. Mentre molt peixos i mamífers, com els catxalots, estan patint directament per l’efecte del petroli, com per falta de menjar. Un cop, el petroli ha arribat a la costa, els estralls són més visuals i devastadors.

Aquests dies he seguit de prop els blocs i webs per informar-me. I no tinc gaires paraules, un tap de seguretat que no funcionava, ni es comprovava prou sovint, els portaveus de l’empresa British Petroleum fent declaracions i desprès rient amb els col•laboradors. Guerra de números, impossible saber quants barrils es dispersen al atlàntic cada dia, però n`han de ser milers de milions. Quatre intents fracassats i sembla que potser el darrer intent en recull uns 10.000 barrils al dia i deien que només en sortien 5.000!.Increïble, realment no estem preparats per tot, i els errors de la nostre ambició cada dia són pitjors.

No estem sols, i cal posar seny ecològic. Demà, el moviment 350.org, demana que fem CANDLE LIGHT VIGILS (Nit a la llum de les espelmes) per recordar i recolzar les persones que estan patint les conseqüències,també per recordar als politics i països industrialitzats que hem de començar en pensar alternatives i consumir menys petroli, es dir reduir la dependència al petroli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...