"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 26 de juny del 2010

LA GERMINACIÓ

Germinació de mongetes.

La germinació és un dels processos més fantàstics que succeeixen cada segon que va passant. Comença a sota terra o gairebé a sobre, quan la llavor per efecte de l’ humitat i una temperatura favorable deixa d’estar adormida i comença a inflar-se fins que trenca la closa o testa que la recobreix, el primer que desenvolupa és el epicòtil que donarà lloc a l’arrel i cap amunt surten els dicotiledonis i més tard les primeres fulles. Com podem veure a la foto de dalt.

Germinació de blat de moro.

En el cas de plantes monocotiledònies surt directament la fulla enroscada com podem veure a la foto de dalt.
Plàntules de gira-sol.

A la foto veiem les plàntules que consten dels dicotiledonis i les dues primeres fulles, encara podem veure la closca de la pipa enganxada a un dicotiledoni. Les plàntules a traves de aquestes fulles comencen a produir-se aliment mitjançant la fotosíntesi.
A partir d’aquest moment les més resistents sobreviuran, competint per l’espai, llum i humitat.

Germinació de carbassons.

A la foto, veiem com emergien els cotiledonis dels carbassons. Al matí quan he sortit al hort, només es veien uns puntets verds. Desprès de regar les tomateres i tallar l’herba dels camins, una hora i mitjà més tard, ja he trobat que germinaven tres de les quatre llavors que vaig plantar a cada solc, cinc dies abans. El procés de germinació pot durar de 3 o 4 dies a setmanes i en alguns casos més d’un mes. Depèn de la duresa de la closca i la mida de la llavor.

Si teniu ganes d’experimentar no cal ni tenir un balcó, a la cuina podeu germinar llavors comestibles de soja, ravenets, alfals i moltes altres que podeu menjar com brots a les amanides o per acompanyar molts plats. Són plenes de vitamines i minerals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...