"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 1 de novembre del 2016

COP22: Un moment decisiu per al moviment climàtic d'Àfrica.

A continuació us deixo l'article aparegut a la web de 350.org. Per Lerato Letebele, Àfrica - Coordinador Àrab Mundial de les Comunicacions. Espero que sigui del vostre interés (traducció automàtica).

Les lluites pel clima d'Àfrica seràn el centre de l'escenari en el marc de la Conferència anual de la Convenció Marc de les Parts reunides des de el 7 al 18 de novembre, país amfitrió del Marroc veurà la seva ciutat, Marràqueix, reunirà a polítics, la societat civil i activistes pel clima de tot el món, per discutir el canvi climàtic i les seves conseqüències per als països en desenvolupament. La reunió ofereix un espai crític per participar en diàlegs sobre la lluita contra els efectes del clima fomentant al mateix temps el creixement del desenvolupament sostenible juntament generalitzada resistència de les comunitats.

Propens als canvis de clima implacable i escalfament de manera significativa en els últims anys, Àfrica ha estat exposada a sequeres i inundacions que afecten greument la productivitat agrícola, l'aigua, l' escalada i la inseguretat alimentària. Per a l'any 2030, els conflictes relacionats amb l'estrès d'aigua augmentaran i s'estendran a tota la regió. A mesura que la fam continua sent una realitat en parts del sud i est d'Àfrica, milions encara s'enfronten a la pitjor crisi alimentària en anys.

L'acord de París negociat per 196 caps d'estat al desembre passat s'estableix per entrar en vigor el 4 de novembre, a 3 dies de l'inici de la propera reunió de l'ONU sobre el canvi climàtic. Una reducció significativa de les emissions de CO2 a tot el món es requereix en els propers 10 a 20 anys si volem assolir els límits establerts en l'Acord de París. El desenvolupament a l'Àfrica s'ha de basar en l'ús de les energies renovables en lloc de combustibles fòssils. Àfrica pot ser el campió de la propera revolució industrial.

COP22 ha de despertar l'energia entre els africans per encendre la necessària voluntat política, la creativitat i el suport econòmic mundial per a les mesures d'adaptació costat de les tecnologies d'energia renovable que poden donar forma a un futur sostenible per a tots aspirem.

Els africans volen veure als seus governs posen aquestes promeses en acció. Ara més que mai, la societat civil ha de trucar als líders africans per congelar nous projectes de combustibles fòssils destinats al desenvolupament a llarg termini i el subministrament d'energia a tota la regió.

En conjunt, els països africans s'han de comprometre a un cessament immediat de tots els nous projectes de carboni. L'energia renovable s'està convertint en una força econòmica revolucionària per a una transició justa dels combustibles fòssils, potenciació de les comunitats de primera línia amb els recursos aptes per a respondre a la crisi que s'acosta.

Creiem que un moviment de base africana pot ser que els dirigents compleixin amb els principis de la justícia climàtica que requereixen reparacions per als països menys responsables del canvi climàtic. El moviment està creixent de baix a dalt com guerrers resistents al clima s'estan unint a les solucions de campions que garanteixin un futur millor per a tothom.

El canvi climàtic en les últimes dècades s'ha convertit ràpidament en el tema global del nostre temps. Perillosament amenaçant el progrés general de les nacions i que els impedeix assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), particularment a l'Àfrica. Malgrat el fet que el continent africà és la més afectada pel canvi climàtic i els seus impactes, els africans lluitant contra l'amenaça amb valor.

L'equip 350Africa del món àrab se centra en l'ampliació de les campanyes contra el carbó a Ghana, Sud-àfrica i Kenya, així com la construcció de connexions amb grups al nord d'Àfrica per a les campanyes contra la fractura hidràulica. A Sud-àfrica estem estenent la campanya de desinversió i augmentant la nostra presència regional a través de la mobilització dels esdeveniments sobre els impactes i solucions.

L'activisme és una eina de mobilització que s'acobla de forma creativa i es connecta amb la gent a través de raça, religió i gènere barreres. Des de tallers de graffiti a representacions teatrals, 350Africa està utilitzant aquest mitjà d'autorització de l'auto-expressió per enfrontar el clima i les injustícies socials.

La noció d'activisme pel clima d'Àfrica es tradueix en accions pacífiques que intensifiquen el canvi dràstic i reforma general als sistemes existents. El procés voluntari de la signatura dels Acords de París significa que els governs africans col·lectivament estan fent progressos significatius en la lluita mundial per prevenir més calamitats. Però la gent ha de responsabilitzar els governs per a l'Acord de París per permetre l'inici d'una nova era en la qual les persones i el planeta no són mantinguts com a ostatges per la dependència i la destrucció dels combustibles fòssils.
Lerato Letebele
El 31 de d'octubre de, l'any 2016
Àfrica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...