"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 21 de juny del 2016

La Tècnica de Maneig dels Sols fèrtils de 700 anys d'antiguetat a l'Africa permeten reduïr el canvi climàtic.

Us deixo el resum del estudi que han fet científics  de la Universitat de Sussex publicat a la revista .'Frontiers in Ecology and Environment'. La noticia es va publicar a Science Newsline , espero que sigui del vostre interès 

Foto: Victòria Frausin.

Una tècnica de cultiu practicada durant segles pels habitants de l'Àfrica Occidental, que converteix el sòl pobre en nutrients de la selva tropical en terres de cultiu fèrtils, podria ser la resposta a la mitigació del canvi climàtic i revolucionar l'agricultura a l'Àfrica.

Un estudi global, dirigit per la Universitat de Sussex, que inclou antropòlegs i científics del sòl de Cornell, Accra, i Aarhus Universitats i l'Institut d'Estudis de Desenvolupament, té per primera vegada identificats i analitzats rics sòls fèrtils es troben a Libèria i Ghana.

Van descobrir que el mètode antic d'Àfrica Occidental de l'addició de carbó vegetal i residus de cuina als sòls altament erosionats, pobres en nutrients tropicals pot transformar la terra en sòls negres duradora fèrtils, rics en carboni, que els investigadors dub 'African fosc Terres ".

Des de l'anàlisi de 150 llocs al nord-oest de Libèria i 27 llocs a Ghana investigadors van trobar que aquests sòls molt fèrtils contenen 200-300 per cent més de carboni orgànic que altres sòls i són capaços de suportar molt més l'agricultura intensiva.

El professor James Fairhead, de la Universitat de Sussex, que va iniciar l'estudi, va dir: "Imitant aquest antic mètode té el potencial de transformar la vida de milers de persones que viuen en algunes de les regions més afectades per la pobresa i la fam a l'Àfrica.

"Queda molta feina per fer, però aquesta simple pràctica agrícola, eficaç podria ser una resposta als grans reptes mundials, com ara el desenvolupament de sistemes agrícoles climàticament intel·ligents" que poden alimentar una població en augment i adaptació al canvi climàtic. "

sòls similars creats per la gent de l'Amazònia en èpoques precolombines Recentment s'han descobert a Amèrica del Sud - però les tècniques de la gent utilitza per crear aquests sòls són desconeguts. D'altra banda, les activitats que van portar a la creació d'aquests sòls antropogènics es van veure afectades en gran mesura després de la conquesta europea.

És encoratjador que els investigadors en l'estudi d'Àfrica occidental van ser capaços de viure dins de les comunitats, ja que creen les seves terres fèrtils. Això els va permetre aprendre les tècniques usades per les dones de les comunitats indígenes d'eliminar de cendres, ossos i altres residus orgànics per crear la Terra Fosca africà.

Dr. Dawit Salomó, l'autor principal de la Universitat de Cornell, va dir: "El que és més sorprenent és que tant a l'Àfrica com a l'Amazònia, aquestes dues comunitats indígenes aïllats que viuen allunyats en la distància i el temps eren capaços d'aconseguir alguna cosa que el d'avui en dia l'agricultura pràctiques de gestió no podrien aconseguir fins ara.

"El descobriment d'aquest clima indígena pràctiques de gestió del sòl intel·ligent és molt oportuna. Aquesta estratègia valuosa per millorar la fertilitat del sòl alhora que contribueix a la mitigació del canvi climàtic i l'adaptació a l'Àfrica podria convertir-se en un component important de l'estratègia global de gestió de l'agricultura climàticament intel·ligent per aconseguir la seguretat alimentària ".

L'estudi, finançat pel Consell d'Investigació Econòmica i Social, titulada "enriquiment sòl africà indígena com una alternativa de l'agricultura sostenible respectuosa amb el clima", ha estat publicat a la revista Frontiers in Ecology and Environment es pot trobar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...