"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 28 de juliol del 2015

Publicats els resultats i conclusions del III Fòrum Medi Ambient i Món Local

De la web Sostenible.cat us deixo aquesta noticia que crec que pot ser interessant.

Font: Diputació de Barcelona
27-07-2015


La Diputació de Barcelona ha publicat el Dossier de resultats i conclusions del III Fòrum Medi Ambient i Món Local, que es va celebrar a Barcelona el passat mes de març i en el qual, al llarg de dos dies, van participar un total de 530 especialistes en l'àmbit del medi ambient. El Document destaca que el Fòrum s'ha consolidat com un esdeveniment de referència per als ens locals, professionals, empreses i universitats en l'àmbit de la sostenibilitat local.
Entre les principals idees, aprenentatges i intercanvis de treball generats pel Fòrum, el document destaca 10 idees clau que expressen els principals interessos i línies de treball a aplicar en l'àmbit de les polítiques municipals de medi ambient, i que es resumeixen en seguir treballant junts cap a unes ciutats i pobles més sostenible per assolir els objectius fixats per l'any 2020 sobre canvi climàtic, energia, qualitat de l'aire, residus i aigua.

Un dels eixos principals assenyalats en el document és que les ciutats i el pobles han de seguir promovent la sostenibilitat a partir de l'anàlisi del que s'ha fet fins ara i de seguir avançant i treballant en xarxa.

El document també destaca que els municipis han d'avançar-se als esdeveniments del canvi climàtic de forma resilient i exigir a les instàncies internacionals acords globals ambiciosos.

La resta de punts destacats fan referència a conceptes com ara l'ecosensibilitat, com un valor emergent que està impregnant la societat i al qual cal donar suport; l'economia verda i circular, que ha d'impregnar tots els àmbits productius del país i tendir cap al residu zero; la sostenibilitat, i la gestió de l'aigua, que abasta qüestions socials, econòmiques i ambientals.

Potenciar l'educació ambiental
El document també destaca que el món local ha de potenciar l'educació ambiental en aspectes com l'estalvi d'aigua, com una de les estratègies ciutadanes clau i que implica diferents accions com generar una consciència sobre el consum d'aigua, però també sobre el control de les fuites en els habitatges, i fomentant pràctiques com l'enjardinament dels espais públics amb vegetació mediterrània de baix consum d'aigua.

Pel que fa a mesures per la millora de la qualitat de l'aire i el soroll, es destaca fomentar mesures d'informació, sensibilització i formació ciutadana sobre qualitat de l'aire, potenciar l'ús del vehicle elèctric donant incentius per mitjà de taxes, facilitant la circulació i l'aparcament i l'extensió dels punts de càrrega del vehicle i promoure un canvi d'hàbits i de valors comunitaris amb l'ús del transport públic o compartir el cotxe.

Altres aspectes que assenyala el document fan referència a la gestió de residus i materials, donant facilitats per reutilitzar i reciclar, fomentar la reutilització amb mercats de segona mà i les xarxes de reutilització i optimitzar la eficiència de la recollida selectiva. També s'assenyalen altres aspectes com la biodiversitat urbana i els horts urbans.

El document també destaca que el Fòrum s'ha consolidat com un esdeveniment de referènciapels ens locals, professionals, empreses i universitats en l'àmbit de la sostenibilitat local. I que aquesta tercera edició ha acomplert i superat els objectius inicials previstos, a partir del pensament i el coneixement sobre el paper de les ciutats i pobles en el camí cap al desenvolupament sostenible gràcies a la presència d'experts internacionals en l'àmbit de l'energia, el canvi climàtic i la sostenibilitat a les ciutats, en el Fòrum del Coneixement, i l'intercanvi d'experiències i coneixements entre administracions i empreses, en el Fòrum de les Oportunitats a l'Espai Networking.

Pots accedir aquí al nostre especial del III Fòrum Medi Ambient i Món Local

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...