"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 7 d’octubre del 2014

WWF a Rajoy: "Espanya es beneficiaria d'objectius de clima ambiciosos"

De la web efeverde.eshttp://www.efeverde.com us deixo el següent article. Espero us interessi (traducció automàtica).

WWF ha enviat una carta al president del Govern subratllant la transcendència que tindran les decisions en aquesta matèria.
WWF a Rajoy:
Xemeneies escupen fum en una refineria. EFE / Wu Hong

Publicat per: Redacció EFE 3 octubre, 2014 MADRID

L'organització ecologista WWF ha dirigit una carta al president del Govern, Mariano Rajoy, demanant-li que doni suport objectius "ambiciosos, vinculants i coherents" de clima i energia més enllà del 2020 perquè tindran efectes beneficiosos per a l'economia espanyola

Amb la vista posada en el pròxim Consell Europeu, que es celebra del 23 al 24 d'octubre, en què es debatrà el paquet de clima i energia de la UE més enllà del 2020, WWF ha enviat una carta al president del Govern subratllant la transcendència que tindran les decisions en aquesta matèria.

En la missiva, WWF demana a Rajoy que recolzi unes mesures més ambicioses per a 2030: una reducció del 55% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (enfront del 40% proposat), un 45% de renovables (enfront del 27%), i un objectiu vinculant del 40% d'estalvi i eficiència energètica (la proposta, no vinculant, és el 30%).

Per WWF, els objectius que estan sobre la taula són "clarament insuficients" i suposarien "un pas enrere" en l'ambició climàtica de la UE, que a més "deixaria en entredit el seu lideratge" davant la important Cimera del Clima de París de 2015.

Segons assenyala WWF en la seva carta, aquest retrocés apartaria a Europa i Espanya dels importants beneficis econòmics, socials i ambientals que portaria apostar per una transició energètica ambiciosa, com la reducció de les importacions de combustibles fòssils, una major seguretat energètica i la creació de ocupació.

WWF apel · la al compromís i Rajoy i dels líders europeus per augmentar el nivell d'ambició d'aquest marc de polítiques durant la Cimera Europea, que permeti alinear-lo amb el compromís a llarg termini de la Unió Europea de reduir les seves emissions entre un 80 i un 95 % per al 2050 respecte a 1990.EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...