"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 25 de març del 2014

Nova apagada pel planeta aquest dissabte

De la web Mon Sostenible us deixo aquest apunt sobre l'hora del Planeta que es celebra cada any per iniciativa de WWF

 

Aquest dissabte 29 de març es celebra una nova edició de l'Hora del Planeta, aquest esdeveniment mundial promogut per WWF, World Wide Fund for Nature, que va començar l'any 2007 a Sidney amb una apagada simbòlica i modesta d'alguns edificis de la ciutat, però que amb el temps s'ha anat estenent a tot el món i en només 3 anys va arribar a 5,251 ciutats i 135 països i territoris de tots els continents. L'Hora del Planeta es celebra sempre el darrer dissabte del mes de març i suposa una apagada d'una hora de durada. Tot i que hi ha veus que diuen que no serveix de gaire i d'altres que s'hauria de fer en un dia de cada dia si realment es vol complir l'objectiu de reudir emissions de CO2, la veritat és que la iniciativa cada any aplega més ciutats i edificis emblemàtics i va agafant més força simbòlica, fet que redunda en un increment de la consciència. La iniciativa coincideix també amb el canvi d'hora que tindrà lloc la matinada de dissabte a diumenge en que haurem d'avançar una hora els rellotges, i amb l'anunci fet pel govern central sobre la nova manera de computar el rebut de la llum.
L'apagada d'aquest dissabte està convocada de 20:30h a 21:30h

L'Hora del Planeta o L'Hora de la Terra és un esdeveniment internacional promocionat per World Wide Fund for Nature (WWF) que se celebra l'últim dissabte de Març de cada any i que consisteix en una apagada elèctrica voluntaria, en què es demana a cases i empreses que apaguin els llums i altres aparells elèctrics durant una hora.

Amb aquest esdeveniment es vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra el canvi climàtic antropogènic i les emisions contaminants, així com estalviar energia i disminuir la contaminació llumínica. Segons els organitzadors de l'esdeveniment, apagar o reduir l'energia als negocis, cases i altres llocs, reduirà les emissions de CO2. L'Hora del Planeta va ser creada per WW i The Sydney Morning Herald (un diari amb seu a la ciutat de Sydney, Australia). La primera Hora del Planeta es va celebrar en aquesta mateixa ciutat el 31 de març de 2007, entre les 19:30 y les 20:30. L'estalvi d'energia a Sydney durant aquella hora es va estimar entre el 2,1% i 10,2%, amb la participació d'aproximadament 2,2 milions de australians. Seguint l'exemple de Sydney, moltes altres ciutats, a Canadà i altres països van adoptar l'esdeveniment dissabte 29 de març de 2008, de 19:30 a 20:30. L'Hora del Planeta del 2010 es va celebrar el 27 de març de 20:30 a 21:30, hora local a cada país.


Article: MónSOStenible
Font: WWF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...