"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 8 de març del 2014

QUÈ SÓN ELS PREPARATS MINERALS NATURALS PER LES PLANTES?.


Els tractaments minerals per les plantes són normalment productes químics o bioquímics i fins i tot barreges on poden coexistir elements biològics com el iogurt o la llet, acceptats per la normativa europea per agricultura ecològica. No són productes de síntesis per tant actuen sobre la plaga o malaltia per ingesta o contacte.

Considerem plaga tot insecte o aràcnid que per excés de població es converteix en un problema per les plantes cultivades. Considerem malaltia a tot fong, bacteri o virus que ataca la planta i per les condicions de temperatura i humitat es desenvolupa fàcilment provoquen taques, assecament o podridura de les fulles, tiges, fruits, flors i com no de les arrels.

Els tractaments minerals encara que reconeguts per agricultura ecològica són tractaments i els minerals que utilitzem no són específics, per això la seva aplicació té les desavantatges de qualsevol altre producte químic que utilitzem en agricultura convencional. Tanmateix, hem de fer les aplicacions amb compte, només sobre els individus afectats i com sempre hem de potenciar: un sòl de bona qualitat que permeti el desenvolupament de plantes fortes i resistents, la biodiversitat, tècniques naturals i orgàniques i utilitzar plantes adaptades al habitat de la nostra zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...